Bahati vozač bezobrazno parkira na pešačkom ispred škole u Batajnici: Kako deca ovde da pređu ulicu?

Parkiranje vozila na bilo kom pešačkom prelazu je izuzetno opasno, ali naročito je rizična ovakva situacija ispred škola

  • 8
bahato parkiranje, parkiranje Bahato parkiranje ispred škole Foto: Čitalac Telegrafa.rs

Bezbednost dece je najvažnija, a pojedini vozači to ne poštuju čak ni pored osnovnih škola u koje idu i mališani od šest godina. Dokaz za ovu tvrdnju jeste bahati vozač koji je svoje vozilo parkirao na pešačkom prelazu u Batajnici kod Osnovne škole "Branko Radičević". 

Većina dece sama ide do škole, a veliki broj njih još nije napunio dvocifren broj godina. Svaki prelazak ulice za njih je potencijalna opasnost.

bahato parkiranje, parkiranje Foto: Čitalac Telegrafa.rs

Ne umeju dovoljno dobro da ocene kad smeju da pređu pešački prelaz, to im predstavlja problem, a onda na sve to postoje vozači koji svoje vozilo ostave na pešačkom prelazu i svesno ugroze stotine dece.

I u tim situacijama mališani treba da izviruju do polovine ulice da bi videli da li smeju da pređu ulic, kako bi seli u svoje đačke klupe ili otišli kući. 

Video: Ovako Oko sokolovo vreba nepropisno, ali i propisno parkirana vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gramzi - Bagins

    29. septembar 2020 | 11:47

    Smatram da bi ovakvo bahato parkiranje, kao i ostavljanje auta u saobraćajnoj traci sa upaljena sva četiri žmigavca, vozača moralo da košta bar 50000 dinara + 10 negativnih bodova. Sa druge strane, razumem i te vozače jer oni, jednostavno, nemaju gde propisno da ostave auto. Neka gradske vlasti i pljačking servisi obezbede dovoljan broj parking mesta, pa onda neka kažnjavaju.

  • Ivan

    29. septembar 2020 | 11:52

    Pa nije jedan, barem 4 auta jos ugrozavaju pesacki i trotoar zonu kretanja pesaka!

  • Dusan

    29. septembar 2020 | 11:40

    Zato Sokolovo oko ne obilazi i malo šire od centra Beograda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA