≫ 

Snimak stana koji je goreo zbog bojlera na Čukarici: "Jedan unuk se nagutao dima, drugi povraća"

Požar je izbio jutros oko 6 časova kada je eksplodirao bojler u stanu u ulici Leposave Vujošević na Čukarici

  • 9

Miris paljevine, crnilo oko jednog od prozora stana na 3. spratu zgrade i uznemireni, užurbani stanari scena su koju smo zatekli u ulice Leposave Vujošević na Belim vodama, gde je eksplozija bojlera oko 6 časova probudila čitav komšiluk.

Na lice mesta rano jutros izašlo je nekoliko vatrogasnih i policijskih ekipa, a devojke, koje su bile same u stanu koji se zapalio, evakuisane su. Vatrena stihija zahvatila je i stanove na 4. i 5. spratu čiji su zidovi, kako čujemo od stanara, znatno oštećeni i moraće iznova da se kreče. Vatrena stihija pričinila je veliku štetu u većini stanova zgrade, a stanari od jutra čiste stepenište, hodnike, svoje domove i ulaz zgrade.

Ispred zgrade u kojoj je potpuno izgoreo jedan od stanova, srećemo baku dvojice dečaka koji žive na 5. spratu, a koji su se nagutali dima u požaru rano jutros.

- Jedan unuk ima 13 godina, drugi 9. Moj sin je samohrani otac i deca su bila sama u stanu. Otac im je rekao da ostanu smireni, da se obuku i sačekaju vatrogasce. Kako su mu rekli, dim se kod njih u stanu samo osetio. Međutim, nagutali su se dima dok su ih iznosili. Obojica su na Institutu za majku i dete. Stariji povraća, mlađi je dobro. Preplašila sam se, odmah sam došla taksijem. Sada su sa majkom u bolnici. Žao mi je, ostaće im trauma za ceo život - kaže ona.

Oštećen je i stan na 2. spratu, kako nam kaže vlasnica.

- Kod mene je sad u stanu poplava. Evo, vidite, u pidžami čistim, nisam ni stigla da se obučem. Kako su vatrogasci gasili požar, tako se kod mene u stan slila voda - priča komšinica.

Čitava zgrada oseća se na paljevinu, a stepenište koje vodi do stana potpuno je blatnjavo i prekriveno kartonima. Ispred stana je jeziv prizor - garež, zgarište, sve uništene i zapaljene stvari...

Na početku ovog teksta pogledajte kako izgleda potpuno uništen stan.

Vlasnik: Bojler je nov

Vlasnik stana na Belim vodama naveo je da su u njemu živele dve devojke nekoliko godina, te da nikakvih problema ranije nije bilo.

- Stan ima 42 kvadrata, a bojler je kupljen pre godinu i po dana. Iz Ljiga sam došao pre sat vremena, nisam zatekao požar, ali je šteta velika. Koliko sam čuo, juče u bojleru nije bilo vode, a nije bio ni upaljen. Od kupatila ih deli zid, koji je verovatno spasao devojke - rekao je za medije vlasnik stana Mališa Pavlović.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama moguće je da je do eksplozije navodno došlo zbog gasa a ne bojlera kao i da je moguće da je bojler navodno bio vezan za gas, ali to su spekulacije a uzrok eksplozije utvrdiće istraga.

Evakuisana i trudnica

Prvi komšija, koji živi odmah do stana koji je izgoreo, rekao je za Blic da je puklo kao da je bila bomba. U tom stanu, kako je kazao, živi sa trudnom suprugom.

- Odmah sam se obukao i izašao, imam trudnu ženu koja je doživela stres, devojke su lupale na vrata drugoj komšinici, vikale su upomoć, upomoć - kazao je Saša Stefanović, komšija koji živi pored izgorelog stana.

Prva komšinica stana u kom se dogodila eksplozija ispričala je da je jedna od devojaka dotrčala do njenih vrata, da je vikala upomoć i da su odmah svi sišli dole.

Ljudska nepažnja

Podsetimo, pre svega nekoliko dana, izbio je požar u jednom stanu na Novom Beogradu, a najčešći uzrok je, kakao kaću nadležni, ljudska nepažnja.

Najčešći uzrok požara u stambenim objektima su nepažnja - ostavljanje električnih aparata i uređaja bez nadzora, preopterećenje elektroinstalacija, kao i ložišta i dimovodni kanali gde postoji individualni sistem grejanja (gde građani samostalno lože) - saopštili su za Telegraf.rs iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Video: Čula se eksplozija, povređeno troje dece i 8 osoba: Veliki požar na Čukarici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja64

    1. oktobar 2020 | 14:22

    Jeftina tehnička roba se ugrađuje u stanove.....a cena stanova u nebesa....

  • Pista

    1. oktobar 2020 | 14:10

    Kaze vlasnik stana bojler je bio bez vode I iskljucen sto nije tacno jer u tom slucaju ne moze da eksplodira ,bojler je bio pun vode I ukljucen do eksplozije je doslo zbog pregrevanja vode u njemu a razlog je otkazivanje termostata sto je manje verovatno jer ako je regulacioni termostat otkazao odradio bi zastitni ,tako da bice da bojler uopste nije imao zastitni termostat iili cak I oba sto se cesto desava kod pojedinih pa onda ukljucuju I iskljucuju bojler na indikator po potrebi ,pa onda ukljuci bojler I zaboravi da iskljuci posle sat ipo dva I dodje do ovoga.

  • Zoran

    1. oktobar 2020 | 16:24

    С обзиром да ми је зграда у суседству отишао сам да видим шта се десило. Прво, бојлер је потпуно исправан и у њему се још налази врућа вода. Значи није бојлер. Плински бојлер који је на тераси је такође исправан. Шта је изазвало експлозију а потом и пожар у стану за сада нико не зна. Експлозија се десила у кухињи и ватра је одатле кренула. Моја предпоставка је да је у питању инсталација гаса т.ј да је гас негде процурео. Стан је тотално уништен, а стан до њега само огарављен од ватре. Нема трагова ватре.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA