Od 8.000 studenata u domu troje zaraženo koronom: "Inficirali se van doma, smešteni na Poliklinici"

Direktor Studentskog centra "Beograd" ocenio da se poštuju epidemiološke mere

  • 0
Spremanje soba,, studenti, Goran Minić, studentski dom Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U 14 studentskih domova u Beogradu trenutno boravi nešto manje od 8.000 studenata, a od početka nove akademske godine virusom korona zaraženo je njih troje, kaže direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić i napominje da su se studenti inficirali van domova i da su sada smešteni u Studentskoj poliklinici.

Minić je za Tanjug rekao da se u domovima poštuju epidemiološke mere, te da su i dalje na snazi zabrane proslava i prenoćišta u studentskim sobama.

- Ustanova Studentski centar ''Beograd'' svakodnevno prati broj studenata u domovima i možemo reći da je veliki broj studenata odlučio da se vrati u studentske domove - kaže Minić.

Napominje da su u domovima postavljeni plakati sa jasnim instrukcijama kako treba da se studenti ponašaju ukoliko primete neki od simptoma kovida-19 i ističe da se stalno apeluje na njih da se blagovremeno jave respiratornoj ambulanti Studentske poliklinike.

- U ambulanti lekari procenjuju da li je potrebno obavljati testiranje ili ne. Ukoliko nije potrebno obaviti testiranje, student se vraća redovnim obavezama, a ukoliko je potrebno da se student testira, on je za to vreme u izolaciji - navodi Minić.

U domu "Kralj Aleksandar I" smeštaju se studenti koji čekaju na testiranje na kovid-19 i ukoliko dobiju pozitivan nalaz idu u Studentsku polikliniku. Ukoliko u toj zdravstvenoj ustanovi nema mesta oni se upućuju u privremenu kovid bolnicu u Areni.

Minić ističe da Studentski centar "Beograd" od početka epidemije primenjuje sve mere zaštite i instrukcije vlade Srbije i Kriznog štaba i da u skladu sa tim preporukama prilagođava rad studentskih restorana.

- Trenutno radi 11 restorana od ukupno 14 koji su u sastavu naše ustanove - kaže Minić i dodaje da sada nisu u funkciji restorani na Poljoprivrednom, Farmaceutskom i na Fakultetu dramskih umetnosti, te da će se i oni otvoriti, ukoliko se ukaže potreba za tim.

- Od 20. avgusta smo ih sukcesivno otvarali...Obavezne su maske i apelujemo na studente da drže distancu - navodi Minić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA