≫ 

Poznato koliko je studenata u Beogradu zaraženo koronom: Svi su u dobrom stanju

Pozitivni studenti sa lakim kliničkim slikama ili bez simptoma smeštaju se u stacionartni studentski centar

  • 0
Beograd

Vanredna situacija u Beogradu / Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Od nešto više od 8.000 studenata koji su trenutno u studentskim domovima u Berogradu, četvoro je pozitivno na virus korona, izjavio je danas direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić. Kako je naveo za TV Pink, studenti kod kojih je laboratorijski potvrđen virus korona su u dobrom stanju, odnosno većinom su bez simptoma.

Kada je u pitanju procedura za studente kod kojih se posumnja na virus korona, oni se testiraju, a do dobijanja rezultata vreme provode u izolacionom delu doma, u koji samo lekari ulaze, a hrana i ostalo što im je potrebno im se dostavlja na propisan i bezbedan način.

Pozitivni studenti sa lakim kliničkim slikama ili bez simptoma smeštaju se u stacionartni studentski centar, dok se oni koji dobiju negativan nalaz vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima.

Ukoliko se pojave neke srednje teže kliničke slike kod studenta, kako je ispričao Minić, oni će biti leceni u zdravstvenim ustanovama po zemlji.

Minić je kazao da se na studente apeluje da se odmah jave u respiratornu ambulantu Studentske poliklinike ukoliko imaju i najmanji simptom i dodao da Studentski centar odmah počinje sa praćenjem kontakata studenata kod kojih se sumnja na virus.

Video: Šarčević: Studenti koji studiraju u Beogradu ostaju u studentskim domovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA