Mozzart nam pomaže u borbi za opstanak kulture na Kolarcu

Mladi solista Aleksa Nedeljković dobitak od 97.500 dinara sa humanitarnog tiketa usmerio Zadužbini koja je u teškoj situaciji zbog korone. Zaposleni kažu da je ovo pravi primer i za druge da pomognu

  • 1
Mozzart

Foto: Nikola Mazibrada

Plemenita akcija Mozzarta imala je uzvišenu notu za solistu Aleksu Nedeljkovića, koji je zajedno sa ovom kompanijom rešio sa pomogne - Kolaracu. Ova pomoć je bila prava "muzika za uši" za zaposlene u Zadužbini, koji se mesecima bore za opstanak kulture unutar istorijskog zdanja. Kultna koncertna dvorana utihnula je zbog korone, ali ovakve akcije podižu svest o tome da je kultura veoma pogođena i da im je potrebna kontinuirana podrška.

Na Kolarcu se željno iščekivao Aleksin dolazak, a rukovodioci su se pitali koji je bio glavni motiv da dobitak od 97.500 dinara sa  "Humanitarnog tiketa u podne" kompanije Mozzart donira upravo Zadužbini.

- Možda je čuo za naše apele i da smo u veoma teškoj situaciji. Gradski konkurs je obustavljen zbog korone i praktično nemamo prihode. Preživljavamo zahvaljujući zakupu dvorane i organizaciji koncerata za oko 400 ljudi, koliko je dozvoljeno, vodeći računa o svim merama. U periodu kada je sve stalo, okrenuli smo se više našem "jutjub" kanalu. Zahvalni smo mnogo Mozzartu na pomoći, koju ćemo iskoristiti da poboljšamo tehničke uslove na samoj sceni, da nabavimo opremu za livestream koncerte i online predavanja. Ovo je pravi primer i drugima kako mogu da nam pomognu – poručila je Lela Milivojević, iz Zadužbine Kolarac.

Mladi izvođač pesama sa Kosova i Metohije bio je veoma uzbuđen zbog učešća u humanitarnoj akciji.

- Za Kolarac sam posebno emotivno vezan. Prvi put sam javno zapevao baš na ovoj sceni. Čuo sam da su u teškoj situaciji, kao i mnoge ustanove kulture, pa je ovo sjajan način da se pomogne. Sportska prognoza služi za zabavu, ali sa ovakvim akcijama se daje jedna uzvišena nota  - rekao je Aleksa Nedeljković.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gocad

    23. oktobar 2020 | 16:42

    Bravo a i oni koji su godinama nedeljom dolazili na besplatne koncerte dajmo nisu nase penzije toliko male sada na muci se poznaju junaci pomozite kolarcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA