≫ 

Vesić objavio snimak Linijskog parka: "Beograd pobeđuje"

Park će zauzimati prostor od 4,5 kilometara

  • 2

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na svom Fejbuk profilu, postavio je video-snimak kako će izgledati Linijski park.

- Linijski park, budući najlepši park našeg grada. A samo pre nekoliko godina tu su se nalazile železničke šine. Beograd pobeđuje - napisao je Vesić uz snimak na svom profilu.

Park će zauzimati prostor od 4,5 kilometara, a biće podeljen u 10 jedinstvenih celina.

Građani Dorćola i Starog grada dobiće svojevrsnu zelenu oazu kada se izgradi Linijski park, koji će se prostirati na potezu od Beton hale i Brankovog mosta do Pančevačkog mosta.

Ova velika investicija potpuno će transformisati stari deo Beograda, a posebno će uticati na smanjenje zagađenje vazduha u prestonici jer će time Dorćol dobiti svoja pluća, rekao je za naš portal ranije gradski urbanista Marko Stojčić.

Naveo je da će taj projekat koštati između 40 i 50 miliona evra i očekuje da će oko polovine sredstava biti prikupljeno iz različitih donacija jer se, dodao je, na trasi budućeg linijskog parka nalazi velikih broj privatnih kompanija koje imaju interes da se izgradi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strsljen

    27. oktobar 2020 | 21:31

    Dajte prvo kanalizaciju koju nema dve trecine Beograda i dve trecine Srbije.

  • Mihailović

    28. oktobar 2020 | 00:26

    Prelepo...jedva čekam da bude gotovo,da prošetamo ili prođemo biciklima i da uživamo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA