≫ 

Apel Okanovića: Pomozite devojčici koja je izgorela u požaru na Dorćolu, mora hitno na operaciju

Kako je rekao, lično poznaje porodicu i devojčicu koja je povređena

  • 10
Požar na Dorćolu, evakuacija stanara, povređena devojčica Foto: Mateja Beljan

Apel da se pomogne devojčici koja je juče zadobila teške opekotine u požaru na Dorćolu, širi se društvenim mrežama. Među onima koji je zamolio za pomoć je i Damir Okanović, iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji lično poznaje porodicu.

Kako je naveo u Tvitu, devojčica Minja mora hitno da bude operisana jer na 30 odsto tela ima opekotina trećeg stepena. Svi koji budu mogli i hteli da pomognu, mogu da se jave na Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj 9 u Beogradu.

Podsetimo, devojčica (15) je u požaru zadobila opekotine leđa, nogu i ruku. Požar u stanu na desetom spratu je navodno izbio zbog slavske sveće. Devojčicu su spasili moleri koji su radili na obližnjoj zgradi i videli dete kako zapomaže sa terase.

I spasioci apeluju

Mladići koji su devojčici pritekli u pomoć predvođeni Pavlom Gavurom, objavili su video na kom apeluju da svi koji mogu pomognu da se devojčici stan sredi uništen tokom požara.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nemanja Držaić (@nemanja.drzaic00) on

Akcija spasavanja je trajala petnaestak minuta. Pavle Gavura (36) i njegove kolege Niko David (30), Nemanja Držajić (20), Lazar Ereš (30) i Nenad Janković (19) zajedno su vrlo brzo smislili način kako da pomognu devojčici da se spasi sa terase i doskoči na donji sprat.

Video: Snimak dramatične akcije spasavanja devojčice u požaru na Dorćolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYZ

    28. oktobar 2020 | 15:02

    Jel funkcioniše nešto u ovoj državi što je normalno bez pomoći,za stan osiguranje plaća štetu,zdravstvo zbrinjava povređene i zašto pomoć treba ?

  • Marko

    28. oktobar 2020 | 15:22

    Grad Beograd neka renovira stan. Nije mi jasno kako je moguće da su ostavili slavsku sveću samu

  • Ova

    28. oktobar 2020 | 15:28

    Zasto se u ovoj drzavi placa PDV i ostali nameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA