≫ 

Dramatičan skok na Infektivnoj: 179 pregleda, poslednja dva dana visoke cifre, a ovo je kapacitet

Kapacitet Infektivne klinike je 97 postelja, trenutno je hospitalizovano 78 bolesnika, devet pacijenata je na respiratorima, od kojih je osam intubirano, a jedan je na neinvazivnoj ventilaciji

  • 1
Bilbord podrške lekarima ispred Klinike za infektivne i tropske bolesti  KCS u Beogradu Foto: Čitalac Telegrafa

Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu obavila je u poslednja 24 sata 179 kovid pregleda, 10 pacijenata je primljeno na lečenje, dok je u druge ustanove u kovid sistemu upućeno 30 bolesnika, rekla je danas zamenica direktora Ivana Milošević.

Ona je navela da je kapacitet Infektivne klinike, zbog rekonstrukcije zgrade, 97 postelja, da je trenutno hospitalizovano 78 bolesnika, devet pacijenata je na respiratorima, od kojih je osam intubirano, a jedan je na neinvazivnoj ventilaciji.

- To je dramatičan skok, u poslednjih deset dana imali smo 30, 50, 70, 90 i onda poslednja dva dana ovako visoke cifre pregleda bolesnika - rekla je Milošević na konferenciji za novinare posle sastanka direktora bolnica sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je dodao da mu je i ranije direktor Infektivne klinike Goran Stevanović govorio da su lekari te ustanove u problemu kada imaju više od 100 pregleda dnevno.

Podsetio je i da Infektivna klinika nije renovirana od sedamdesetih godina prošlog veka i primetio da je, sticajem okolnosti, ubrzo nakon početka rekonstrukcije, došlo do epidemije korona virusa.

Video: Vučić na pitanje o uvođenju vanrednog stanja: Šta ako broj zaraženih bude veći od 1.500 po danu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brkajlo

    28. oktobar 2020 | 16:35

    Kad državni vrh nije briga za to, zašto bi nas brinulo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA