≫ 

Da li se razmatra zatvaranje vrtića u Beogradu? Gak: Zabrinjava povećan broj zaraženih

On navodi da od početka postupaju strogo poštujući mere koje je propisao Krizni štab

  • 7
Deca, vrtić, igra, maske, koronavirus Foto: Shutterstock

Od početka epidemije korona virusa do sada, devetoro mališana iz beogradskih vrtića bilo je pozitivno na virus korona, 60 zaposlenih u vrtićima i nešto više od 150 roditelja, kaže gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Navodi da je zabrinjava to što je najveći broj zaraženih registrovan u poslednje dve nedelje.

Gak za Prvu kaže i da se od 11. maja, kada su posle vanrednog stanja otvorene predškolske ustanove u Beogradu, nije došlo u situaciju da se razmatra da se ijedan od njih zatvori zbog virusa korona.

On navodi da od početka postupaju strogo poštujući mere koje je propisao Krizni štab, a do sada nisu imali problema ni sa osobljem, odnosno uvek je bilo dovoljno osoblja koje je moglo da u predškolskim ustanovama brine o deci.

Kada su u pitanju škole, Gak kaže da od početka školske godine, 1. septembra, registrovano je 160 đaka koji su pozitivni na virus korona, a oboljevanje je prijavilo oko 160 roditelja i napominje da tu ima i više dece, odnosno osnovaca 120.000, a srednješkolaca preko 80.000.

I u tom slučaju zabrinjava, navodi Gak, što je 50 đaka u poslednjih desetak dana registrovano kao pozitivno na virus korona.

Video: Za dezinfekciju škola i vrtića u Beogradu izdvojeno još 20 miliona dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    29. oktobar 2020 | 09:31

    Ostavite decu na miru i prestanite da plašite narod .

  • Bijeljina

    29. oktobar 2020 | 09:19

    Granice zatvaraj❗

  • Sale

    29. oktobar 2020 | 09:57

    To sto su testirani a koliko njih nije testirano? Sta je sa vama zatvorite dok ne bude kasno! Ko ce da cuva decu kada im se roditelji razbole?Babe dede ko? Mozete da udarate minuse koliko hocete jer vi jedva cekate da neko drugi brine o vasoj deci, da vam skinu sa grbace na par sati! To je prava istina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA