≫ 

"Samo jedan čovek bez maske u Hramu, 3 prekršaja u restoranima": Radojičić o novim merama i kontroli

Kada je kontrola u pitanju, Radojičić je naglasio da Komunalna milicija radi praktično danonoćno na terenu

  • 4
Sahrana patrijarha Irineja, Hram Svetog Save Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Trenutna epidemiološka situacija u Beogradu je veoma ozbiljna, budući da je juče registrovano 1.876 Beograđana koji su pozitivni na virus korona, što je 37 odsto u odnosu na ukupni broj pozitivnih u Srbiji, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić u uključenju za TV Prva.

Prema njegovim rečima, od mera koje su donete pre nekoliko dana, ključna je bila ona po kojoj restorani i drugi ugostiteljski objekti rade do 21 sat.

- Grad je u potpunosti "miran", nema mnogo ljudi na ulicama posle 21 sat, a na prethodnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije razgovarali smo i o novim merama, s obzirom na trenutnu situaciju. Na insistiranje medicinskog dela štaba razmatrane su još neke mere, poput ograničavanja radnog vremena na 18 časova, praćenja kućne izolacije, kao i preporuke, odnosno insistiranja da svi koji su u mogućnosti rade od kuće – istakao je gradonačelnik.

Kada je kontrola u pitanju, Radojičić je naglasio da Komunalna milicija radi praktično danonoćno na terenu.

- Pripadnici Komunalne milicije su takođe veoma aktivni tokom svih devet meseci trajanja pandemije, a ne bi trebalo zaboraviti ni da su odnedavno dobili nove nadležnosti. Tokom prethodnog dana, komunalni milicajci su

kontrolisali rad četiri tržna centra, 114 ugostiteljskih objekata, dok su registrovali i dva prekršaja u restoranima, odnosno prekoračenje radnog vremena. Jedan od kontrolisanih objekata je ispražnjen u toku dana jer je bilo više gostiju od dozvoljenog broja. Juče smo imali vest da je na sahrani patrijarha Irineja samo jedan čovek u Hramu Svetog Save bio bez maske, što govori da se mere ipak poštuju u najvećem broju slučajeva - istakao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, za danas je zakazana sednica Gradskog kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o sprovođenju svih pominjanih mera, ali i uvođenju novih.

- Sekretar za poslove komunalne milicije me je obavestio da je tokom vikenda više od 60 građana prijavilo skupove sa većim brojem lica od dozvoljenog, a u šest slučajeva su pripadnici Komunalne milicije izašli na

teren. Poruka za mlade sugrađane je da nije vreme za pokušaje "kako izigrati mere", jer iako razumem njihovu potrebu za druženjem, moraju da shvate da jednostavno nije trenutak za tako nešto. U Beogradu radi oko 350 pripadnika Komunalne milicije, imaju dosta nadležnosti oko kontrole poštovanja mera i njihov doprinos u sprovođenju mera je veliki - zaključio je Radojičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    23. novembar 2020 | 10:39

    I dalje.... VERUJTE MENI, NE SVOJIM OČIMA...

  • Pa 63

    23. novembar 2020 | 12:15

    Doktore, pogledajte (u nazad) prenos iz Hrama. Ispadate smesni,neko Vas je slagao vezano za nosenje maski u Hramu, au Sabornij da ne pricamo! Svi smo videli sta je narod radio a niko ih nije sprecavao, a moglo se! Sada cete leciti ono sto se moglo spreciti!

  • Svetlana

    23. novembar 2020 | 13:23

    Dosad sam verovala kakva je situacija koliko je zaraženih i ostalo a sada ću dobro razmisliti pre nego što poverujem. Gledala prenos videla koliko je bez maski. Gde ste vi videli samo jednog bez maske. Imamo oči, imamo uši, znači vidimo i čujemo. Jedna moja ćerka radi u srednjoj školi u Beogradu druga u jednom Insitutu. Tako da nešto i čujem i shvatam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA