≫ 

Beogradski Krizni štab odlučio: Ne obustavlja se prevoz, produženo vreme špica, autobusi će stajati

Navodi koji su se pojavljivali u javnosti poput - da autobus, ako u njemu bude preko 50 odsto popunjenosti, neće stati na stanici - nisu osnovani, navode u Gradu

  • 18
Ljudi maske bus autobus gradski prevoz koronavirus Foto: Tanjug/AP

Beogradski krizni štab je odlučio da gradski saobraćaj neće biti obustavljen. Biće produženo vreme "špica" kad će biti povećan broj vozila.

Primena mera, koje se odnose na javni prevoz putnika, počeće u utorak 24. novembra.

Na predlog Sekretarijata za javni prevoz, Gradski štab je odlučio da se produži vreme popodnevnog "špica" za tri časa, tako da od utorka traje od 15 do 20 časova.

U ovom periodu biće uključeno 236 vozila više od uobičajenog broja i to znači da će se i u popodnevnom periodu na ulicama Beograda naći 1.641 vozilo javnog linijskog prevoza.

Prevoznicima su dostavljena obaveštenja koja će biti istaknuta na prvim vratima vozila, koja se odnose na preporučeni broj putnika u vozilu, u zavisnosti od tipa, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i donetim merama.

Navodi koji su se pojavljivali u javnosti poput - da autobus, ako u njemu bude preko 50 odsto popunjenosti, neće stati na stanici - nisu osnovani, navode u Gradu.

Gradski štab apelovao je na građane da racionalno koriste usluge javnog linijskog prevoza uz poštovanje zakonske obaveze nošenja zaštitnih maski u vozilima.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić je insistirao da Komunalna milicija bude stalno na terenu, i oni će sa 15 patrola obilaziti autobuska stajališta i kontrolisati sprovođenje mera.

Skraćenje radnog vremena 

Takođe, Gradski štab je doneo naredbu na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije koja sadrži sledeću obavezu: skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

Za pozorišta i bioskope (ustanove kulture) važi režim rada do 18 časova, što znači da poslednja projekcija/predstava mora da se završi do tog vremena. Ova obaveza stupa na snagu od utorka, 24. novembra, i trajaće narednih deset dana.

Ovom merom nisu obuhvaćene apoteke, benzinske satnice za prodaju goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, koji mogu da rade 24 časa. Takođe, izuzimaju se i prodavnice prehrambene robe i kiosci, koje mogu da rade do 21 čas.

Gradski štab je naložio svim nadležnim službama pojačanu kontrolu sprovođenja donetih mera u narednom periodu, navedeno je u saopštenju nakon sednice Gradskog štaba.

Video: Najveći rizik od komplikacija kovida imaju oni koji se leče sami kod kuće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    23. novembar 2020 | 12:25

    Treba zabraniti penzionerima da koriste prevoz dok ovo traje, ili im makar zabraniti u spicu. Na pijacu i u banku, postu se moze i u 11h. Ne mora u 8h.

  • Haaaa

    23. novembar 2020 | 12:45

    Prpa bato kada narod podvikne nesmete nista da uradite,vec se dodvoravate narodu sramota kakav je to krizni stab.

  • Lujo

    23. novembar 2020 | 12:36

    Šteta a ja se baš mislio vozati po BG. Mislio ući na početnoj stanici a izaći na poslednjoj. I za čas doći sa kraja na kraj BG. Pih, a ovako će morati stajati na svakoj stanici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA