≫ 

Ovako će izgledati nove nalepnice u prevozu: Gde će moći da uđe 50, gde 80, a gde samo 15 putnika

U Sekretarijatu za javni prevoz naglasili su ranije da je reč samo o preporuci

  • 20
Solo autobus Foto: M. B.

Nova pravila u gradskom prevozu, koja se tiču preporučenog broja putnika u svakom vozilu (50 posto kapaciteta autobusa, tramvaja, trolejbusa, minibusa...) stupaju na snagu sutra, a "Telegraf" objavljuje izgled nalepnica koje će se od sutra naći na svim prednjim vratima vozila.

U solo autobuse preporučen je ulazak do 50 ljudi, u zglobne do 80, a u minibuse do 15 ljudi.

- Na predlog Sekretarijata za javni prevoz, Gradski štab je odlučio da se produži vreme popodnevnog "špica" za tri časa, tako da od utorka traje od 15 do 20 časova. U ovom periodu biće uključeno 236 vozila više od uobičajenog broja i to znači da će se i u popodnevnom periodu na ulicama Beograda naći 1.641 vozilo javnog linijskog prevoza. Prevoznicima su dostavljena obaveštenja koja će biti istaknuta na prvim vratima vozila, koja se odnose na preporučeni broj putnika u vozilu, u zavisnosti od tipa, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i donetim merama - navodi se u saopštenju nakon sednice Kriznog štaba.

U Sekretarijatu za javni prevoz naglasili su ranije da je reč samo o preporuci.

- To je samo preporuka, ne i zabrana. Povećaćemo broj vozila za 236 i produžićemo popodnevni špic od 15 do 20 sati, kako bi se smanjile gužve. Građani bi trebalo da procene ukolilo je gužva u prevozu, da sačekaju drugi. Neće biti redara koji će zabranjivati putnicima ulazak. Svako ko ima kartu, ima pravo da se vozi - kazao je Jovica Vasiljević sekretar za javni prevoz.

Ipak, sudeći po izjavi Zorana Radojičića, na nekim stanicama dežuraće i komunalna milicija. Oni će sa 15 patrola obilaziti autobuska stajališta i kontrolisati sprovođenje mera.

Mere, naravno, nisu samo preporučen broj putnika u vozilu već i obavezno nošenje maski.

Od mera koje se još primenjuju u gradskom prevozu je i potpuno ukidanje noćnih polazaka, kao i minibus linije A1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    23. novembar 2020 | 14:57

    Haha, a ko ce da broji, a ko ce da postuje, koja budalstina, nego postavite u autobuse fotokataliticke preciscivace vazduha, pa ce biti i mnogo manje problema sto se tice zaraze, a sta bi sa onom dezinfekcijom rukohvata, sto se onomad pominjala...

  • qwerty

    23. novembar 2020 | 14:47

    hoce li se morati sa sobom nositi i digitron? ako npr na stanici izadje 10 putnika a udje 5 koliko je putnika ostalo u autobusu?

  • Tako nekako

    23. novembar 2020 | 15:36

    Nema resenja za prevoz. Vozimo se ko pre i cao😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA