Muškarcu (34) u KBC Bežanijska kosa amputirana noga zbog korone: Novo užasno lice kovida

Lekari KBC "Bežanijska kosa" morali su da mu odseku nogu

  • 4
kbc-bezanijska-kosa-foto-marko-jovnaovic-128.jpg FOTO: Telegraf.rs

Muškarac od svega 34 godine zbog korone je ostao bez noge, pošto su morali da mu je amputiraju, otkrila je nove užase kovida 19 doc. dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa.

Ona je naglasila da je kovid veoma čudno oboljenje i teška bolest koja napada sve organe.

- Ova bolest je vrlo čudna i mislim da je još uvek ne razumemo. Imamo ljude od 90 godina koji izađu iz bolnice na nogama, a s druge strane, juče smo imali mladog čoveka od 34 godine, kojem smo morali da amputiramo nogu jer je dobio tromboemboliju, ne znamo kako ni zbog čega - rekla je za Pink i dodala:

- Ovaj virus je sistemsko oboljenje i u najtežim formama dolazi do kliničke slike koja liči na sepsu, to je vrlo teška bolest.

Dr Zdravković je ranije izjavila da kod srednje teških i teških formi kovida nastaju tromboze, što su zapravo ugrušci u krvnim sudovima, koje mogu da izazovu šlog, infarkt, pa i smrt.

- Imali smo pacijenta čija su se pluća oporavila od kovida, a umro je pošto je srce stalo zbog tromboembolije - navela je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    24. novembar 2020 | 12:46

    Strašno... To je verovatno zato što mu nisu davali heparin

  • Neo

    24. novembar 2020 | 16:59

    Nažalost, i sada je pitanje da li ce preziveti. Mladi ljudi sa bolesnim krvnim sudovima se kasno otkrivaju, tek kada ih napadne infekcija. To isto se dogodilo Nick Cordero, baletanu. Njegov slučaj je šokirao USA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA