Baka Ružica (103) je preminula od tuge jer joj nestao unuk Jovo: Dva meseca niko ne zna gde je

Jovo je poslednji put viđen u Glavnoj ulici u Malom Mokrom Lugu gde je došao sa prijateljem

  • 4
Jovo Kecman, nestao Ružica i Jovo Kecman Foto: Privatna arhiva, Telegraf

Beogradski trener Jovo Kecman (51) nestao je pre dva meseca u Malom Mokrom Lugu. Od tad mu se gubi svaki trag. Zbog njegovog nestanka, kako je za Telegraf.rs ispričala njegova poznanica, preminula mu je baka Ružica (103).

- Baka Ruža je umrla od tuge za njim. Razbolela se i više nije htela ni da jede jer nije mogla da podnese što ne zna šta se dešava sa Jovom. Praktično je umrla na mojim rukama. Sahrana je bila u sredu - započela je razgovor za Telegraf.rs poznanica nestalog beogradskog trenera Jove Kecmana.

Ističe da je od smrti baka Ružice jako loše i da je i zbog nje morala da dolazi Hitna pomoć.

- Ne mogu da izdržim njegov nestanak i smrt. Na bensedinima sam kako bih mogla da funkcionišem. Nadam se da je živ i da će uskoro vratiti. Svaku rupu sam pretražila, pričala sam sa svim ljudima, kako bih ga pronašla, ali ništa. Od njega nema ni traga ni glasa - kazala je poznanica.

Dodala je i da su tražili i video-snimke sa kamera u Glavnoj ulici u kojoj je Jovo poslednji put viđen, ali da ih nisu dobili.

- Ne znam šta više da uradim da pomognem. Znam samo, da kad bih ga sad videla, ja ne bih mogla da mu kažem nijednu reč. Užasno se osećam, nemam snage ni da uđem u njegovo dvorište. I njegovom ocu, Miletu je jako teško - ispričala je za Telegraf.rs poznanica Jove Kecmana.

Da podsetimo, Jovo Kecman je nestao 24. septembra i kako je tad ispričala njegova poznanica, sa sobom je poneo samo ličnu kartu i najmanje 16.000 evra. Mobilni telefon je ostavio kod kuće.

- Jovo je nekoliko dana pre nestanka počeo da skuplja novac. Tad je, takođe, odlučio da proda kuću, koja vredi oko 300.000 evra i našao je kupca, napravili su predugovor. I Miletu, ocu je tražio da podigne kredit. Rekao je da prodaje kuću jer ne može više da se bavi treninzima, da mu je dosadilo i da hoće da ide u penziju. On nikome nije dugovao novac i nije imao finansijskih problema, tako da ne znam za šta mu je bio potreban novac - ispričala je tom prilikom naša sagovornica.

Jovo je poslednji put viđen u Glavnoj ulici u Malom Mokrom Lugu gde je došao sa prijateljem. Zamolio ga je da ga tu "ostavi" jer treba da se vidi sa drugom i rekao mu je da će kući da se vrati taksijem.

Njegov otac Mile je nestanak prijavio nedelju i po dana kasnije.

- Nismo očekivali da će mu se nešto desiti, pomislili smo da je možda negde otišao da se odmori, da se isključi od svega. A drug sa kojim je trebalo da se nađe, mislim da taj lik ni ne postoji. Miletu je, pre nego što je nestao rekao da ide da završi lični problem i da hoće da se smiri, da sad ima devojku i da je sve super - zaključila je tada razgovor za Telegraf.rs Ana, devojka nestalog beogradskog trenera Jovo Kecmana.

Baka Ružica 

Sa 103 godine baka Ružica Kecman bila je najstarija žiteljka opštine VoždovacNeverovatna starica je zbog muža prešla iz katoličke u pravoslavnu veru, iz Slovenije je došla u Beograd, pričala je da su Srbi najbolji ljudi na svetu... Preživela je dva svetska rata, sa samo osam godina se krila od carinika.

Nekoliko nedelja pred smrt je na svojim ulaznim vratima dočekula novinara Telegraf.rs kako bi podelila tugu koju oseća jer joj je nestao unuk, beogradski trener Jovo Kecman...

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA