≫ 

Najradosnija fotografija stiže iz Višegradske - da nas podseća šta nikako ne smemo da zaboravimo

Neke zevaju, većina spokojno spava...

  • 9
Bebe Nebojsa Markovic

Foto: Facebook/Nebojsa Markovic

Specijalista ginekologije i akušerstva Nebojša Marković zaposlen na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, podelio je na Fejsbuku predivnu fotografiju uslikanu u porodilištu. Doktor se slikao pored "kreveca" kojim se bebe razvoze do majki, na njemu je 11 beba, uz opis "Višegradskom ulicom... teče život kao rijeka...".

Neke zevaju, većina spokojno spava...

Ne znamo da li je to bilans jedne doktorove smene ili je samo poželeo da se slika sa bebama, ali svakako je fotografija koja je raznežila Srbiju. Mnoge bivše porodilje, a i buduće, javile su se u komentarima hvaleći doktora i njegov odnos prema budućim mamama i porodiljama, a doktor je našao vremena da svima odgovori ili bar lajkuje komentar.

Ipak, uvek će se naći i neki negativan komentar, bez obzira koliko nekima to deluje nemoguće.

Tako je jedna gospođa bila užasnuta jer se bebe još uvek "obavijaju u te bele krpe, kao da su vekne hleba i tako ih nehumano vozite, kao da su hrana".

Doktor Marković joj je odgovorio da na osnovu jednog kadra ne može da se donese tako bitan, sveukupan zaključak.

- Ovo je najveća ustanova na ex Ju prostorima. Imamo 30-tak porođaja dnevno. Naša anketa i praksa su pokazale da priličan postotak žena još ne prihvata bebi frendli sistem o kojem Vi pričate.

Imamo kompletan sprat za to. Pored toga, ovo je odelenje carskih rezova gde žene u postoperativnom periodu moramo poštedeti svakog napora.

Zato se bebe spremne donesu majkama. I još nešto ,lako je ustanovama koje imaju mali broj porođaja da glume i sprovode neke manire, upitno potrebne. Nije ova tema za poruke.

Ovo ima i dubinu i širinu. O ovome se može dugo diskutovati. I ne doći do zaključka i konsenzusa - napisao je doktor Marković kao odgovor.

Video: Pet trudnica rodilo blizance noćas u KC Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    24. novembar 2020 | 18:46

    predivna slika u ovom sumornom jesenjem danu.

  • Licemerka

    24. novembar 2020 | 19:14

    Kad ste rođeni? Paa one god kada je bila korona...❤️živeli bebci!

  • Dend

    24. novembar 2020 | 20:02

    Srbijo da li znaš koliko meseci trudnicama kasni novčana nadoknada ? Verovatno zbog "mržnje" zapada prema Srbiji ili pak javašluka državnih institucija ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA