≫ 

Snimak dnevne žurke u kafani u Beogradu, u jeku korone: Peva se, pije, niko ne nosi masku

Nije dovoljno da se čeka u redu u Zari, mora se i malo izaći

  • 59
Korona žurka

Privatna arhiva

Posle Crnog petka, došla i Crna subota! Broj novozaraženih zbog korona virusa u Srbiji je sve veći, kao i broj umrlih, a čini se da respiročno raste i broj neodgovornih. Kao da nam prizori sa Crnog petka nisu bili dovoljni, juče se u jednoj kafani u Beogradu odvijala dnevna žurka, na kojoj ama baš nijedna osoba nije imala masku. Svi se vesele kao da se ništa ne dešava, jedino je nejasno jesu li to isti oni koji su dan ranije pazarili u Zari ili oni koji su licemerno kritikovali sve koji stoje u redovima za sniženje ili idu na sahranu patrijarhu.

Na video-snimcima žurka je u punom jeku, peva se, nazdravlja, svaki sto je popunjen, prava groznica subotnjeg dana.

Pevač ide od stola do stola, zajedno sa muzičarima, pa zabavlja goste svojim glasom.

Na licu nije imao masku, kao ni jedan od gostiju restorana.

Prema pričama stručnjaka, glasna muzika i pevanje povećavaju rizik za prenošenje virusa s obzirom na to da mora glasnije da se priča, što dovodi do izbacivanja kapljica iz usta.

Međutim, goste restorana to ne zanima.

Na snimcima se, takođe, vidi da konobari maske nose na licu ali ne preko usana i nosa.

Važno je napomenuti da na snimku izgleda da između stolova ne postoji razmak.

- Ispoštovali smo sve mere, napravili smo razmak između stolova, konobari i osoblje nose maske i rukavice, kao i muzičari. Jedino pevač nije nosio masku, što je razumljivo. Mi svim gostima dajemo maske na ulazu ali ne mogu da ih nose dok jedu i piju. Smanjili smo i kapacitet restorana - kazala je za Telegraf.rs Marija Simić, menadžer lokala.

Da podsetimo, u jeku korona virusa, dok se u Srbiji beleži rekordan broj zaraženih, domaći tržni centri su bili puni na Crni petak.

Gotovo kao i prošle godine, nepregledni redovi su počeli da se stvaraju još od jutarnjih sati. Najhrabriji su, očigledno mlađi, pa ih čekanje pod maskom ne sprečava da budu strpljivi dok ne dođu do robe na koju su se nameračili.

U subotu je u Srbiji  korona virus potvrđen kod 7.041 osoba, a istovremeno, od posledica ove bolesti preminuo je 61 pacijent.

Na respiratoru su 254 pacijenta.

Od početka pandemije do sada umrle su ukupno 1.484 osobe, a procenat smrtnosti je 0,91 posto.

Svako od nas poznaje makar jednu osobu koja je imala korona virus i direktno ili posredno znamo za nekog da je preminuo od kovida. Svako od nas poznaje makar jednog medicinskog radnika.  Zašto se onda ponašamo ovako?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    29. novembar 2020 | 14:17

    Trajno zatvoriti ovaj ćumez, a ove idiote ne lečiti ako se zaraze. Pa kad trajno zatvore 5-6 restorana (ćumeza) da vidimo, koji će da organizuje neku žurku.

  • Hulk

    29. novembar 2020 | 12:28

    Zatvori lokal na godinu dana uz obaveznu kaznu milion dinara.

  • Nena

    29. novembar 2020 | 12:28

    Nikog od njih ne treba leciti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA