Beograd dobija ulicu Milutina Čolića

Ranije je objavljeno po kojim će sve novinarima beogradske ulice dobiti ime

  • 5
Milutin Čolić Printskrin: RTS

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku da se Ulica Kneza Trpimira na Zvezdari ubuduće zove po Milutinu Čoliću, dugogodišnjem novinaru i publicisti i osnivaču FEST-a.

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova Andrea Radulović rekla je da Grad Beograd brine o ličnostima koje su nesebičnim zalaganjem doprinele razvoju prestonice.

Navela je da je politika Grada da sačuva sećanje na ljude koji su svojim darom, znanjem i ljubavlju dali Beogradu mnogo.

Predlozi odluka o dodeli nazivu ulica Aleksandra Tijanića, Bogdana Tirnanića, Miroslava Radojičića, Predraga Milojevića, Briselska ulica, Ulica Milana Vukosa, Dragana Sakana i Dinka Tucakovića, naći će se na sednici gradskog parlamenta u decembru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stana

    30. novembar 2020 | 13:37

    Jel to ćaća od Zdravka Čolića ?

  • Ana 25

    30. novembar 2020 | 14:14

    Ima Zdravko dosta crta Milutinovi a kako i ne bi ličio na Oca ☺ I treba da dobije ulicu jer je stvorio Zvezdu Čolu !

  • JS

    1. decembar 2020 | 11:12

    Trebalo bi i Zdravko da se oglasi. Da ne obaveštenim ljudima, objasni ko je Milutin Čolić, on ga je verovatno upoznao, za sve godine svoje brilijantne karijere. Milutin Čolić je bio novinar Politike, publicista, vrsni poznavalac filmske umetnosti, filmski kritičat britkog pera. Osnivać FEST-a. Neko čije ime stoji zapisano u istoriji ovog grada i SFRJ, čoveka koji je poznat van ovih granica. Zapitajmo se zbog čega su ljudi, tako malo obrazovani i imaju uska obrazovanja i interesovanja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA