≫ 

Nema poštovanja ni prema sahranjenoj deci: Divlja deponija skrnavi baričko groblje

"Mi svi znamo da se zgrozimo kada vidimo skrnavljenje srpskih grobalja na Kosovu i Metohiji ili u delovima bivše Jugoslavije. A šta se ovo od toga razlikuje? "

  • 1
Barič divlja deponija Printskrin: YT/ RTV MAG

Stari, nameštaj, šut, plastične flaše i kese, pa čak i strvine uginulih životinja - divlja deponija i to prekoputa groblja u Bariču.

Gordana Živojinović videla je svojim očima kada su tu juče dva čoveka traktorom došla i istovarila punu prikolicu kabatog otpada, prenosi RTV Mag.

- Sticajem okolnosti, ovde smo danas davali pomen. Za vreme našeg boravka na groblju dva čoveka su traktorom ovde došla i na stajalištu istovarila punu prikolicu otpada. To bi verovatno tako i ostalo da komšija, koji živi tu nedaleko, nije brzo došao automobilom i naterao ih da sve to pokupe. Oni su na jedvite jade i pod pretnjom skupili deo otpada u kontejner - kaže Gordana koja je i sama dobila pretnje od ovih bahatih ljudi, kada su videli da ona snima njihovo nedelo.

Barič divlja deponija Gordana Živojinović / Printskrin: YT/ RTV MAG

Kako ističe, ovo nije prvi put da se tako nešto dešava, ni od strane tih ljudi, ni drugih nesavesnih građana. Divlja deponija koja se nalazi prekoputa groblja u Bariču je dugogodišnji problem, bez obzira što je prostor nekoliko puta čišćen. I dalje ima onih koji na ovaj način ne samo zagađuju okolinu, već i skrnave grobove, ističu sa RTV Mag.

- Lično mislim da su to novi meštani Bariča kojima na ovom groblju nisu sahranjeni ni baba, ni deda, ni otac, ni majka i koji prema tuđim grobovima nemaju poštovanje. Mi svi znamo da se zgrozimo kada vidimo skrnavljenje srpskih grobalja na Kosovu i Metohiji ili u delovima bivše Jugoslavije. A šta se ovo od toga razlikuje? - pita se Gordana.

- Ovo je deo baričkog groblja u kome su, nažalost, sahranjeni mlađi ljudi. To su deca! A mi na tim grobovima zatičemo korišćeni WC papir... I još gore stvari, da vam ne pričam. Čak i mrtve životinje koje psi i mačke razvuku - kaže ona.

Ona, kao i mnogi drugi meštani Bariča, nada se da će deponija biti uklonjena, a počinioci strogo kažnjeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA