≫ 

Mural u čast Minje, devojke stradale u požaru, osvanuo na Dorćolu: "Čuvamo te zauvek. Tvoji drugari"

Nesrećni požar desio se 27. oktobra i Minja je iz njega bila spasena

  • 1
Požar, Dorćol BLUR Foto: Nemanja Držaić Instagram

Minja (15), koja je stradala u katastrofalnom požaru u stanu na Dorćolu, dobila je mural u Osnovnoj školi "Braća Baruh", koju je pohađala.

"Ti nisi umrla. Ti si se preselila u svakog od nas. Čuvamo te zauvek. Tvoji drugari", piše na zidu škole u poruci koja prati njenu sliku, a koju su ostavili njeni drugari.

Oni su, inače, viđeni i na sahrani - osim venaca na kojima na kojima je pisalo "Poslednji pozdrav iz OŠ Braća Baruh", neki od njenih drugara su u rukama držali po jednu crvenu ružu.

Nesrećni požar desio se 27. oktobra i Minja je iz njega bila spasena. Zahvaljujući herojima sa obližnjeg gradilišta, koji su upali u zgradu i preko terase sa sprata niže uspeli da priđu devojci (uhvatio ju je i spustio Pavle Gavura, dok su ga kolege pridržavale), devojčica je spasena iz buktinje.

Ali, iako je bila svesna, njena borba je tek počela.

Lečenje teških opekotina završilo se tužnim ishodom. Minja je podlegla povredama 25. novembra.

Osim heroja koji su je spasli iz plamena, treba istaći i one koji su donirali kožu za njeno lečenje, Ognjen Todorović (38) i Nenad Stanković(18).

Požar je izbio u Ulici Visokog Stevana u Beogradu, na poslednjem, 11. spratu, a proširio se i na potkrovlje zgrade. Mogući uzrok požara je slavka sveća koja je pala dok je Minja bila u kupatilu, a njeni roditelji u tom trenutku nisu bili u stanu.

Video: Snimak dramatične akcije spasavanja devojčice u požaru na Dorćolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA