Samo trećina upisane dece dolazi u vrtiće u Beogradu: U novembru korona potvrđena kod 90 mališana

- Tokom novembra potvrđeno prisustvo virusa kod 90 dece i 584 zaposlenih u vrtićima, što u odnosu na ukupan broj dece i zaposlenih, nije alarmantno - ocenio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

  • 2
vrtić

Foto: Unsplash

U beogradske vrtiće protekle nedelje dolazilo je u proseku 19.295 dece dnevno, što iznosi oko 33 odsto ukupno upisane dece i za sada nijedan slučaj zaražavanja nije izmakao kontroli, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Кako je rekao, najveću dolaznost po ustanovama pojedinačno beleže predškolske ustanove na Zvezdari i u Zemunu, gde je tokom ove nedelje prosečno bilo prisutno oko 44 odsto upisane dece, dok je najniža dolaznost u opštinama Sopot i Obrenovac, oko 22 odsto.

-  Svi podaci se prate na dnevnom nivou, u stalnoj smo komunikaciji sa svim nadležnim institucijama i za sada se sa funkcionisanjem vrtića u doba epidemije borimo najbolje što je moguće – rekao je Gak.

On je istakao da je epidemiološka bezbednost apsolutni prioritet u svakom objektu svih 17 predškolskih ustanova na teritoriji Beograda, te da se sve propisane mere poštuju bez izuzetka.

Evidentno je, kako je rekao, da u ovim danima u vrtiće dovode decu samo roditelji koji nemaju drugog izbora, što umnogome olakšava borbu svim zaposlenima koji daju sve od sebe.

Pokazali su izuzetnu profesionalnost tokom ovih teških meseci – naveo je Gak.

On je poručio i da je tokom novembra potvrđeno prisustvo virusa kod 90 dece i 584 zaposlenih u vrtićima, što u odnosu na ukupan broj dece i zaposlenih, kako je ocenio, nije alarmantno.

– Sa ovim brojkama uspevamo da se nosimo, važna je odgovornost svih da bismo se zaustavili na ovome i obezbedili da vrtići rade za sve kojima je to neophodno – zaključio je Gak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladanka

    4. decembar 2020 | 16:29

    Mislim da je veoma rizicno slati sada decu u vrtice, barem dok se ne stisa malo situacija. Mi smo deci u skoli kupili ruski preciscivac vazduha za ucionicu i da kucnem u drvo za sada su svi zdravi. Svi se snalazimo na svoj nacin, ali decu bas treba zastititi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA