≫ 

Vesić: Grad Beograd sledeće godine podnosi krivičnu prijavu zbog korupcije oko Mosta na Adi

Ovo je medijima saopštio Zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 18
Most na adi i Petlja radnička

Most na Adi / Foto: M. Beljan

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Grad Beograd sledeće nedelje podneti krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi tužilaštvo utvrdilo ko je sve bio umešan u, kako kaže, korupciju u vezi sa izgradnjom Mosta na Adi.

Vesić je rekao da je šokiran saznanjima da su se u javnosti pojavili ugovori o tome da je uzeta provizija za izgradnju tog mosta.

SNS PREDSEDNISTVO SEDNICA

Goran Vesić / Foto: ATA Images

- Grad Beograd nije imao saznanja o tome. Šokirani smo da je očigledno neko u Grčkoj pravio ugovore gde je svoju proviziju vezivao za dobijanje posla u Beogradu i jasno je da je u pitanju korupcija - rekao je Vesić.

On je za državnu agenciju Tanjug najavio da će Grad Beograd naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi, dodao je, tužilaštvo ispitalo sve te ugovore i utvrdilo ko je sve bio umešan u korupciju oko Mosta na Adi.

Vesić je rekao da je pravljen aneks ugovora između izvođača i Grada Beograda i da je izvođač dobio više od 14 miliona evra, od čega preko devet miliona evra samo zato što je Most na Adi pustio u novogodišnjoj noći, 31. decembra 2011. godine kako bi, tvrdi, tadašnji gradonačelnik Dragan Ðilas time počeo svoju predizbornu kampanju za izbore 2012. godine, što je, kaže, ravno skandalu.

- Za to smo znali, ali do sada nismo imali saznanja o tome da su kompanije u Grčkoj, očigledno u vlasništvu lica iz Srbije, dobijale provizije za to što se ovde gradio Most na Adi - rekao je Vesić i dodao da se nada da će naše tužilaštvo, uz međunarodnu pravnu pomoć Grčke i drugih zemalja, ispitati o čemu se radi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemlja

    4. decembar 2020 | 17:19

    Korupcija mora da bude istrebljena, i ova krivicna prijava ce biti prvi i veoma vazan korak ka tome.

  • Prvoborac

    4. decembar 2020 | 16:09

    Ako imate dokaza pod hitno podnesite prijavu , jer je valjda zakon za sve isti.

  • Mia

    4. decembar 2020 | 15:05

    Podrzavamo maksimalno ovu odluku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA