≫ 

Vesić: Sledeće godine bez lista čekanja u vrtićima

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novi vrtić "Paun" u Surčinu

  • 0
Vrtić Foto: Promo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novi vrtić "Paun" u Surčinu, kojem je uručio knjige za biblioteku, i istakao da je u Beogradu izgrađeno ili se gradi osam vrtića, dok je u toku proces raspisivanja nabavke za još šest.

- To znači da će u narednih godinu dana imati izgrađenih 14 vrtića, u kojima će biti mesta za oko 3.000 dece, kolika je bila i lista čekanja. To se nije desilo u istoriji grada i ponosan sam zbog toga, jer je ulaganje u decu, ulaganje u budućnost - rekao je Vesić.

Vrtić u Surčinu je, kaže, rešio problem roditelja sa te opštine, jer sada nema liste čekanja, objekat može da primi oko 250 dece, a u njemu trenutno boravi oko 200 mališana.

Tenderi za vrtiće u Mirijevu, levoj obali Dunava, Mladenovcu...

Vesić je rekao da će do kraja godine biti raspisani tenderi za izgradnju vrtića na Miljakovcu 3, Braće Jerković, Mirijevu, na levoj obali Dunava i u Mladenovcu.

Raspisan je i konkurs za izgradnju vrtića na Vračaru, koji će imati oko 700 kvadratnih metara, a primaće oko 300 dece.

Takođe, u fazi izgradnje su vrtići na Čukarici, Zemunu, Rakovici i Bežanijskoj kosi, rekao je Vesić i podsetio da je pre devet godina na listi čekanja u Beogradu bilo oko 10.000 mališana.

- Sa decom koja budu upisana u vrtiće, dostići ćemo 75 odsto, što je u skladu sa strategijom Vlade Srbije, koja propisuje da sve lokalne samouprave do 2025. godine moraju da imaju najmanje 70 odsto dece u vrtićima - rekao je Vesić.

Suša: Jedan od lepših u gradu

Predsednik opštine Stevan Suša kaže da je Surčin u prethodnom periodu uložio mnogo truda da sve škole opremi i uredi, te da je vrtić "Paun", jedan od primera.

- Ovaj vrtić je jedan od lepših u Beogradu - rekao je Suša i dodao da će se nastaviti sa ulaganjima u školske ustanove.

On je rekao da bi 2022. godine trebalo da počne izgadnja još jednog vrtića, čime bi bio rešen problem vrtićke dece narednih generacija u Surčinu.

Vrtiću "Paun" oko 250 knjiga donirala je izdavačka kuća Vulkan, iz edicije "Vulkančić", a direktorka Nada Osmajić rekla je da su počastvovani pozivom Grada da se pridruže akciji, što će činiti i ubuduće, jer se na ovaj način vaspitačima omogućava još kvalitetniji rad sa mališanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA