≫ 

Gradu Beogradu stigao predlog da Džej bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, Vesić: Zaslužuje to

"Ova čast se zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom"

  • 33
Džej Ramadanovski, Goran Vesić Foto: Nikola Tomić, Tanjug/Tara Radovanović

Skupština grada Beograda dobila je predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

Ova čast se zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom. Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej. Koliko je bio veliki najbolje pokazuje osećaj koji smo svi imali kada smo saznali da je umro. I mi koji smo ga lično poznavali, i oni koji su ga znali samo kroz pesme. Osetili smo kao da smo izgubili člana porodice – rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, saopštava Sekretarijat za informisanje.

Pesnik Tanasije Mladenović rekao je da mrtvi imaju pravo na život, ukazao je Vesić.

– Džej je sebi za života obezbedio večni život kroz pesme koje će se pevati dok nas Srba i Beograda bude bilo – rekao je Vesić i dodao da će predložiti da Džej dobije obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao.

On je podsetio da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine grada Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.

– Ja ću dati predlog, pa imamo tri godine da naši umetnici razmisle kako da se Džeja najbolje sećamo – zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐾🐾🐾

    7. decembar 2020 | 08:44

    Covek koga su svi voleli..... Covek koji nije nikome zlo naneo... Ako nije mogao nekome da pomogne,nije ni odmogao. Uz njegove pesme smo se smejali,plakali i tugovali.... Dokle god muzika postoji,on ce biti u pesmama,...zivece sa nama i kroz nas..... Zbogom i hvala ti za sve Jedan jedini...Dzeki lav😥😢😥😢

  • Casper👻

    7. decembar 2020 | 09:57

    DŽej jeste obeležio jednu deceniju na muzičkoj sceni Srbije i mogu da ga sahrane i u kuću cveća pored Tita, svejedno mi je. Ta aleja zaslužnih građana je odavno izgubila pravi smisao, kao i nacionalna penzija, jer su u ovoj zemlji merila vrednosti odavno postala haotična. Tu se u zadnje vreme sahranjuju uglavnom pevači i glumci jer vrednijih ličnosti od njih Srbija nema.

  • Jednostavno je tako

    7. decembar 2020 | 08:56

    Na kraju ce svaki DON auto tablice pevac/pevaljka a sutra i starlete da dobiju etiketu zasluzni gradjani ... Strasno zaista da se to vise danas ceni od znanja,postenog rada,morala ... Kakvo smo mi to drustvo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA