≫ 

Do kraja januara gotova rekonstrukcija Savskog trga i postavljanje spomenika Stefanu Nemanji

Spomenik Stefanu Nemanji biće predat Gradu Beogradu i našem narodu u petak, 25. decembra, kako je predviđeno ugovorom sa izvođačem

  • 6
Goran Vesić Foto: Facebook/Горан Весић

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je radni sastanak sa svim izvođačima radova na spomeniku i rekonstrukciji Savskog trga kako bi se utvrdila dinamika radova. On je o sastanku, putem svog zvaničnog Fejsbuk profila, obavestio je javnost.

Kako je naglasio posle sastanka usledio je obilazak Savskog trga i spomenika Stefanu Nemanji.

- Skulptura Stefana Nemanje je završena i narednih nedelju dana rade se završni radovi na postamentu. Spomenik visok 23 metra težak je 80 tona od čega je 56 tona bronze. Spomenik Stefanu Nemanji biće predat Gradu Beogradu i našem narodu u petak, 25. decembra, kako je predviđeno ugovorom sa izvođačem - napisao je Vesić i dodao:

- Potom izvođač radova na rekonstrukciji Savskog trga imaće mesec dana da završi sve radove na rekonstrukciji trga. Građanke i građani Beograda kao i naši gosti od kraja januara uživaće u najlepšem beogradskom trgu i spomeniku koji čekamo osam vekova.

Одржао сам радни састанак са извођачима радова на споменику и реконструкцији Савског трга како бисмо потврдили динамику...Posted by Горан Весић on Saturday, December 19, 2020 

Video: Ovako izgleda početak radova na podizanju spomenika Stefanu Nemanji

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA