≫ 

Iz JKP "Beogradske elektrane" otkrili kad će proraditi grejanje na Novom Beogradu

U toku otklanjanje kvara na delu magistralnog toplovoda na Novom Beogradu

  • 6
radijator Foto: Pixabay

Ekipe JKP ''Beogradske elektrane'' otklanjaju kvar na delu magistralnog toplovoda na Novom Beogradu, zbog kojeg su od jutros hladni radijatori u pojedinim delovima te opštine, a u tom preduzeću očekuju da će potrošači dobiti grejanje u kasnim večernjim satima ili rano ujutro.

Izvršni direktor za distribuciju toplotne energije u JKP ''Beogradske elektrane'' Vladan Pavlović rekao je Tanjugu da su dežurne ekipe u subotu ujutro uočile kvar na magistralnom toplovodu magistrale 1, na uglu ulica Ðorđa Stanojevića i Agostina Neta.

- Primećeno je curenje koje može da izazove i veće poremećaje, pa čak i ispad toplane, što bi prouzrokovalo nestanak grejanja na teritoriji celog Novog Beograda - rekao je Pavlović.

Kako je naveo, građevinske ekipe su prvo obavile otkopavanje da se pronađe tačno mesto curenja, a tokom noći izvršeno je pregrađivanje i pražnjenje magistrale 1.

Na terenu su, kaže, trenutno mašinske ekipe koje treba da zamene deo cevi posle čega se puni toplovod što traje oko tri-četiri sata, a nakon toga se pušta grejanje.

- Ove intervencije traju malo duže, jer ima nekoliko faza čije trajanje ne možemo da predvidimo. Ekipe su tu, rade predano, mislim da ćemo završiti radove do kasnih večernjih sati, a da će grejanje biti uspostavljeno do jutra - rekao je Pavlović.

On je dodao da Novi Beograd ukupno ima 2.050 podstanica, a da grejanje trenutno ne isporučuje oko 250 podstanica.

Kako su ranije saopštile ''Beogradske elektrane'' bez grejanja su potrošači u blokovima 1, 3, 4, 6, 7, 7a, 33, 34, 35, 37, 38, 39, 40, 65, 66, 66a, 67, 67a i naselje Kalvarija.

Video: Grejna sezona oduvala sve predrasude

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    3. januar 2021 | 16:34

    Naravno račun NEĆETE umanjiti za dan kada grejanja nije bilo...!

  • Ana56

    3. januar 2021 | 16:02

    Mislim da ovoga leta uopste nisu odradili remont (pare su verovatno otisle za drugu namenu), pa sad imamo skoro svakodnevne probleme sa grejanjem i iskljucenjima! A ako su ga uradili,nisu kvalitetno,znaci bacene pare. Ili,treca mogucnost,posto su radili 24h tokom praznika,sad iskljucuju delove grada da bi nadoknadili stetu!

  • ysl

    3. januar 2021 | 17:00

    Devedeset odsto od računa objedinjene naplate ide na račun toplanama i to12 meseci. Pljačka, zelenašenje. Pa dva puta tv pretplatu plaćamo, pa vodu ko to može da kontroliše, a o struji tek bisera za plaćanje jer ima desetak dodataka,pored potrošenih kilovata kojih ima tri boje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA