≫ 

"Bogom dan" Bogdan prva je beba koja se u "Mišoviću" rodila na Božić

Majka Vanja Živković kaže da je dečak rođen težak 3.430 grama

  • 1
Prva beba rođena na Božić u KBC Dragiša Mišović Printskrin: RTS

Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović" Slađana Mihajlović rekla je da je 24 sata bilo 15 porođaja i da je na svet došlo devet dečaka i šest devojčica. Među njima je i Bogdan prva beba rođena na Božić.

Nova 2021. godina počela je lepo, jer su prvog januara bebe zaplakale u svim beogradskim porodilištima.

Iako je Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" tokom godine za nama gotovo sve vreme bio u kovid sistemu, a i dalje je, pomogao je da se rodi više od 2.000 beba.

Bogdan je prva beba koja je rođena na Božić u KBC "Dragiša Mišović". Majka Vanja Živković je rekla za RTS da dečak ima 3.430 grama, i da joj je to drugo dete.

Dr Slađana Mihajlović, načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović" rekla je da je za 24 sata bilo 15 porođaja, što je 51. porođaj u ovoj godini tako da je lepo počela godina.

Rođeno je devet dečaka i šest devojčica.

Manje kovid pozitivnih trudnica

- Godina je bila teška, ušli smo lepo u Novu godinu, imamo deo koji je određen za kovid, sve manje je trudnica koje su kovid pozitivne, njih šest 6 leži na kovid odeljenju i dobrog su opšteg stanja - kaže ona.

Mihajlovićeva je rekla da je 2.301 beba rođena u 2020. godini, što je manje nego prethodne godine, jer su pet meseci bili samo kovid porodilište, ali kako smo se otvorili i za nekovid povećan je broj pa će ga premašiti sledeće godine.

Prema njenim rečima, sve bebe su bile negativne i zdrave i poslate su kući.

- U prošloj godini smo pokazali da nam timski rad i stručnost ne nedostaje, nastavićemo tako da radimo i da postižemo zapažene rezultate - zaključila je dr Slađana Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA