≫ 

Čišćenje beogradskih ulica je u toku: Glavne saobraćajnice prohodne

Tokom noći su na ulice, osim kamiona za čišćenje snega, izašla i vozila Gradske čistoće, Zelenila i Vodovoda

  • 0

Prema zvaničnim merenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom noći je u Beogradu palo između 12 i 15 centimetara snega, dok je temperatura bila minus dva. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da su, uprkos padavinama, glavne saobraćajnice u prestonici prohodne.

Sve gradske ulice u prvom prioritetu su čiste i prohodne u centru grada. Biće nam potrebno još nekoliko sati da očistimo od snega sve ulice u višim delovima grada, posebno na Avali. Javni prevoz od jutros radi bez ikakvih problema i zastoja uz dva manja zastoja koja nisu imali veze sa čišćenjem i jednim u Ritopeku, koji se redovno dešava kada padne sneg - kaže Vesić.

Kako navodi, jutros u 5.05 u Ulici Cvijićeva došlo je do zastoja na linijama 28, 40, 77 i 79 zbog drveta koje je palo preko kontaktne mreže preko na saobraćajnicu. Saobraćaj je normalizovan oko 6.00 sati.

- U 5.35 sati došlo je do zastoja na Autokomandi na linijama 9 i 14 zbog kvara jednog tramvaja. Saobraćaj je normalizivan u 6.02 sati. Od 5.15 sati na liniji 304 za Ritopek zbog klizavog kolovoza skraćena je trasa do Boleč kafane. Na ovoj trasi kada padne sneg na istom mestu uvek dolazi do skraćenja linije. Očekuje se normalizacija saobraćaja tokom jutra - dodaje.

Sinoć je na ulicama radilo 74 kamiona za čišćenje snega, na kojima je radilo 163 ljudi. Tokom noći priključilo se 10 kamiona Gradske čistoće, Zelenila i Vodovoda i kanalizacije kao pomoć za čišćenje.

- Radimo sa 14 punktova na kojima imamo 20.000 tona soli. Noćas smo posuli 1.230 tona soli i 450 tona mešavine sa kamenim agregatom kako bismo očistili ulice i sprečili stvaranje leda na kolovozu. Grad Beograd održava 2287 kilometara putne mreže kao i 300 kilometara ulica koje pripadaju Republici. 1804 kolometra ulica je u prvom prioritetu jer njima saobraća javni prevoz, koji čistimo za četiri nakon prestanka padavina. Kakav veliki posao Beograd put radi za naš grad govori podatak da je Beograd udaljen od Londona 2097 kilometara, a od Moskve 2223 kilometara - ističe Vesić.

Grad Beograd je proteklih nedelja podelio gradskim opštinama 320 tona soli koje su spakovane u 64.000 džakova težine pet kilograma. Ova so deli se besplatno, a upravnici zgrada mogu da je preuzmu u gradskim opštinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA