≫ 

Žrtve Oluje dobijaju ulicu u Beogradu: Vesić prihvatio predlog građana tokom odgovaranja na pitanja

Inicijativa će biti prosleđena Komisiji za imenovanje trgova i ulica, koji će razmotriti opciju da jedna od gradskih saobraćajnica ponese to ime

  • 7
Goran Vesic Foto: Facebook/Горан Весић

Beograd bi u narednom periodu mogao da dobije Ulicu žrtava "Oluje", sličnu onoj koju su na levoj obali Dunava nedavno dobile žrtve iz Gline. Inicijativa će biti prosleđena Komisiji za imenovanje trgova i ulica, koji će razmotriti opciju da jedna od gradskih saobraćajnica ponese to ime.

Ovaj predlog jednog od građana glavnog grada podržao je na sinoćnoj, prvoj "lajv" interakciji sa žiteljima prestonice na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pišu "Novosti".

On je, između ostalog, istakao da će građani gročanskog naselja Ritopek do novembra ove godine dobiti gradsku vodu, čime će ovaj decenijski problem biti konačno rešen.

- Opština Sopot je bila nadležna i za naselje Koviona na Trešnji, ali pošto nisu imali snage da to reše, lično sam se založio da grad preuzme na sebe taj problem. Naselje Trešnja ćemo priključiti iz postojećeg vodovoda i oni će dobiti vodu do kraja 2021. godine. Zatim će biti izgrađen rezervoar i projektovana vodovodna mreža kako bi i žitelji Kovione dobili vodu, koja je izuzetnog kvaliteta - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika dotakao se rekonstrukcije Savskog trga i isticanja jarbola sa državnim grbom kod plave lokomotive, ali i sadnjom drveća u prestonici, istakavši da je cilj da se u glavnom gradu u narednih deset godina posadi milion stabala. Takođe je najavio još oštriju borbu protiv ruženja fasada, odnosno crtanja grafita na njima.

- Ono što me najviše nervira u našem gradu jesu grafiti, koji ruže mnoge obnovljene fasade, a u poslednje četiri godine uređeno ih je oko 500. Ove godine odvojićemo čak 50 miliona dinara za čišćenje fasada, a sav posao biće poveren radnicima "Gradske čistoće" i verujem da će većina njih biti očišćena - napominje on.

Obnova zgrade Beobanke

Zgrada Beobanke na Zelenom vencu godinama predstavlja pravo ruglo, ali bi prema Vesićevoj najavi do kraja godine trebalo da počne njena dugoočekivana obnova. Strani investitori trenutno rade projekat za uređenje oronule višespratnice, a nastoje da kupe i susednu zgradu kako bi dobili više korisnog poslovnog prostora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    18. januar 2021 | 08:55

    Stvarno ce ih to pomoci, dajte vi tim ljudima staz za provedeno u ratu ko sto su hrvati dali hrvatima iz BiH, dajte tim ljudima ali ne svima popust na komunalije i razne druge poreze, a naziv ulice im ne znaci nista

  • Kiza

    18. januar 2021 | 08:44

    Dokle vise ti dodjosi?!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA