Preslatka devojčica uslikana tokom ručka u "Svratištu": Kad dođu ledeni dani, ove prostorije su pune

- Hrana i kupanje - to su nam glavne aktivnosti ovih dana kada nam dnevno dodje preko 100 devojčica i dečaka - napisali su na fejsbuk stranici

  • 30
Svratište

Foto: Svratiste za decu, Beograd

Zima je najteži period za ljude koji žive ispod granice siromaštva. To su oni koji vreme provode zbijeni u udžericama, podrumskim stanovima, sa oskudnim grejanjem i siromašnom hranom.

Svratište za decu pruža utočište makar za one najmlađe, a najviše posla ima baš kada je napolju ciča zima.

Oni su na svojoj Fejsbuk stranici okačili dirljivu fotografiju jedne devojčice koju su zatekli tokom obroka.

Tanjir pasulja, malo salate i hleb. Ono najosnovnije što bi se dobilo u nekoj radničkoj menzi, ovoj devojčici možda je i najlepše što joj se dogodilo tog dana.

Ali, nije u pitanju samo materijalni dar koji su obezbedili donatori, a servirali radnici Svratišta... Upravo ta sigurnost koju dobijaju deca i briga koja se za njih ulaže, jeste ono što je deci najpotrebnije.

Ovde će ih uvek dočekati raširenih ruku, tu će uvek imati igračke, drugare i nekoga da ih čuje. A siguran obrok, topla voda i prostorije za igru, to je ono što ovoj deci uvek nedostaje.

- Hrana i kupanje - to su nam glavne aktivnosti ovih dana kada nam dnevno dodje preko 100 devojčica i dečaka - napisali su na fejsbuk stranici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    18. januar 2021 | 12:18

    Bio sam jedno od te dece sad sam ostvaren porodicni covek.srce me boli kad vidim ovo nema nista gore nego biti gladan.svoj toj decici zelim da uspu u zivotu i da nikad vise ne budi gladni i zedni

  • Komsinica Cica

    18. januar 2021 | 12:02

    Koja tuga, srce mi se cepa. Zao mi i zivotinju kad vidim nezbrinutu, a kamoli dete, ili bilo koga. Kakav je to tezak zivot. Zar je ovaj svet toliko okrut za pojedine. 😪😪😪 Za ovakav prizor, ne postoje reci kojima bi se njihova tuga i patnja opisala.

  • Sremica

    18. januar 2021 | 13:15

    U moje vreme, vreme socijalizma i Tita deca beskućnici nisu postojali pa čak ni stariji. Za decu su postojali domovi za nezbrinutu decu. Ili su bili smešteni u hraniteljske porodice. Kad jedna država ovako nešto dozvoli to je dno dna! Znam šta pričam jer sam odrasla s takvom decom u mojoj porodici. Moji roditelji su pored mene i sestre još 13 dece odhranili! A ovo je sramota za državu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA