U Beogradu posipana so zbog poledice: Otklonjeni problemi u saobraćaju, nema skraćenih linija GSP-a

- Morali smo da posipamo so kako bi se onemogućilo da dođe do većih poledica i mogućih saobraćajnih udesa - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 1
Kamion za ciscene snega, Vesic Foto: Tanjug/BEoinfo

U Beogradu je tokom prethodne noći na ulice prvog prioriteta, kojima ide javni prevoz, posipana so zbog poledice koja se stvara usled niskih temperatura, a problemi kojih je bilo u saobraćaju su otklonjeni i trenutno nijedna linija javnog gradskog prevoza nije skraćena, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Tokom prethodne noći i današnjeg dana JKP ''Beograd put'' se nalazi u trećem stepenu pripravnosti, što znači da na ulicama grada imamo 61 kamion i oko 160 radnika - rekao je Vesić za Tanjug.

Iako su padavine prestale, naveo je da je tokom noći po ulicama prvog prioriteta posipana so, jer se zbog veoma niske temperature stvarala poledica.

- Morali smo da posipamo so kako bi se onemogućilo da dođe do većih poledica i mogućih saobraćajnih udesa - rekao je Vesić.

Naveo je da je bilo problema u Pionirskoj ulici na Košutnjaku gde su morale da budu skraćene linije javnog gradskog prevoza, kao i u Ritopeku, ali da su tokom dana ti problemi otklonjeni tako da trenutno nijedna linija nije skraćena.

Kamion za ciscene snega, Vesic Foto: Tanjug/BEoinfo

Podsetio je da Grad Beograd održava ukupno 2.287 kilometara ulica prvog i drugog prioriteta i 300 kilometara puteva koji pripadaju Republici.

- Pored ulica prvog prioriteta, radimo i ulice drugog prioriteta koje se čiste kada se završi prvi prioritet, koji podrazumeva 1.804 kilometara ulica kojima ide javni prevoz - rekao je Vesić i dodao da je očišćeno oko 50 odsto ulica drugog prioriteta, te da će i one biti završene tokom sutrašnjeg dana.

Vesić je rekao da je tokom noći, osim industrijske soli, na ulice posipan i kalcijum hlorid koji je, kaže, dosta skuplji i koristi se kada je temperatura između minus pet i minus deset stepeni.

Kamion za ciscene snega, Vesic Foto: Tanjug/BEoinfo

- Posipamo kacijum hlorid i tako će biti dok temperature budu niske. Na taj način omogućavamo da se ne stvara led, odnosno štitimo vozače i druge učesnike u saobraćaju - rekao je Vesić i apelovao na vozače da budu oprezni i prilagode brzinu vožnje uslovima na putu.

Podsetio je da je svim beogradskim opštinama podeljeno ukupno 320 tona industrijske soli spakovane u džakove od po pet kilograma, što je 64.000 džakova.

Ta so je besplatna, naveo je i dodao da je upravnici stambenih zgrada mogu preuzeti u opštinama u kojima žive.

Dodao je da su stajališta i staze u parkovima već očišćeni, te naveo da u čišćenju snega učestvuju i radnici preduzeća "Zelenilo Beograd", "Beogradski vodovod i kanalizacija", "Gradska čistoća", "Parking servis", ali i pripadnici Komunalne milicije koji su pomogli da se očiste ulazi ispred nekoliko zdravstvenih ustanova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poledica

    18. januar 2021 | 20:17

    Samo tako nema potrebe da se plasite. Od Poledica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA