Na Sajmu do sada vakcinisano 1.300 Beograđana: Nema zastoja, procedura traje 15 minuta

- Građani se najpre upišu, idu na lekarski pregled, registruju se i sledi vakcinacija, procedura otprilike traje 15 minuta, a isto toliko građani ostaju i nakon vakcinacije - kaže gradonačelnik Beograda

  • 5
Radojicic, vakcina, sajam

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da je zadovoljan kako funkcioniše početak masovnije vakcinacije u glavnom gradu, a prema trenutnim podacima vakcinisano je oko 1.300 ljudi.

Imamo 24 punkta, dvanaest lekara koji rade, sve dobro funkcioniše i raduje me veliko interesovanje za vakcinaciju. Građani moraju da imaju ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu. Procedura je takva da se građani najpre upišu, potom idu na lekarski pregled, nakon toga da se registruju što obavlja IT služba i zatim sledi vakcinacija. Procedura otprilike traje petnaest minuta, a isto toliko građani ostaju i nakon vakcinacije – naveo je u izjavi za Beogradsku hroniku RTS-a na jednom od najvećih punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

Gradonačelnik je rekao da će se već sutra vakcinacija obavljati od 10 do 19 časova, a građani bi trebalo da dolaze po dobijenim terminima, kako je i inače zamišljena čitava procedura.

Ljudi su strpljivi i nema zastoja. Parking na sajmu je besplatan i tako će sigurno biti do kraja ove nedelje. Tražimo odobrenje da bude i dalje tako, ali je važno da ne bude zloupotreba te da parking služi samo za ljude koji dolaze da se vakcinišu – naglasio je Radojičić, dodajući da je za ponos kako se Beograđani uopšte u ovoj teškoj situaciji ponašaju.

Uz ovaj na sajmu, definisano je još šesnaest punktova u zavisnosti od potreba.

Grad se obavezao da ih osposobi u roku od nekoliko dana ako zatreba. Domovi zdravlja takođe imaju svoju funkciju, tako da će ako bude potrebe i oni biti aktivni – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je trenutno prioritet pomoć starijim sugrađanima, bilo za registraciju i zakazivanje pregleda ili za prevoz do mesta za vakcinaciju. Kol-centri po opštinama i centralni, gradski vode računa o tome, dodao je gradonačelnik, precizirajući da je juče devedeset operatora bilo aktivno, te da je bilo 4.093 poziva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trange-frange

    19. januar 2021 | 18:48

    Vidim, bas su vam velike guzve za vakcinu! Nismo mi 🐒

  • рагнер

    19. januar 2021 | 19:17

    Знам да нема застоја и још верујем да сте додали једну нулу🥳

  • Лепа Шојић

    19. januar 2021 | 19:16

    У Младеновцу нема лекарског прегледа!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA