Gak pozvao sve koji rade sa decom da se vakcinišu, pa pokazao moćnu poruku na majici za sve devojke

– Niste same u kojoj god školi da ste i onda kada se čini da su druge teme važnije, kao što se ovih meseci svi bavimo epidemijom, uvek je pravo vreme za prijavu nasilja, snažne poruke ohrabrenja društva i borbu sa ljudima koji seksualno iskorišćavaju decu –  poručio je Gak

  • 2
Vakcinacija prosvetni radnici Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je danas sve zaposlene u školama i predškolskim ustanovama Grada Beograda da se vakcinišu u što većoj meri i time doprinesu, kao prioritetna grupa za vakcinaciju, da se Srbija što pre izbori sa epidemijom virusa korona.

Gak se danas vakcinisao kineskom vakcinom u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

Želim ličnim primerom da pokažem da svi moramo verovati nauci i medicini, a ne teorijama zavere. Ljudi koji rade sa decom, moraju biti predvodnici u tome – rekao je Gak nakon vakcinacije.

On je dodao da samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti i vratiti se normalnom životu, i to što pre, kako bismo sačuvali i ekonomiju.

Gak je poručio da je ovih dana, osim zdravlja i bezbednosti dece i svih zaposlenih u obrazovnim ustanovama, posebno važno podržati devojčice i devojke da prijavljuju seksualno nasilje ukoliko su mu izložene.

Niste same u kojoj god školi da ste i onda kada se čini da su druge teme važnije, kao što se ovih meseci svi bavimo epidemijom, uvek je pravo vreme za prijavu nasilja, snažne poruke ohrabrenja društva i borbu sa ljudima koji seksualno iskorišćavaju decu –  poručio je Gak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA