≫ 

Zabrinjavajući snimak navodnog zlostavljanja deteta: Hitna inspekcija, vanredna kontrola u vrtiću

Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je Gak.

  • 50
Deca vrtic maltretiranje

Printskrin: Twitter/@BabicaTRAVICA

Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića "Zamak" iz kojeg mediji danas navode da su objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.

- Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio "Srpski telegraf" autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom - rekao je Gak.

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

- To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole - poručio je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

- Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci - zaključio je Gak.

"Telegraf" je pokušao da stupi u kontakt sa direktorom ovog privatnog vrtića kako bismo dobili njegov komentar, ali nam je rečeno da on trenutno nije dostupan jer je u toku sastanak.

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dete na podu i grubo ga s obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači decu iz špajza u kom su zatvorena, pritom iz grubo spuštajući na pod, viče na njih dok ona jecaju.

 

Video: Dete nije htelo da spava vaspitačica joj sela na glavu: Snimak monstruoznog smirivanja u vrtiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    21. januar 2021 | 11:38

    I sam imam dete od 2.5 god ide u vrtic jasle,ne dao bog ali da pomisli da ovako nesto vaspitacica uradi mom detetu posledice po nju bi bile nesagledive bez obzira na posledice po mene,ja da cuvam vaspitavam pazim i jos pri tom jedva dobismo dete bog nas pogledao i onda ti dodje ovakva osoba i jos pri tom ga samara udara vuce baca ....uuuuuu pa dok sam gledao snimak treso sam se od nervoze kad nije moje dete a da jeste bolje da se ne zna pa pljuj te me lupajte minuse koliko hocete a vaspitacice ako ne vole svoj posao ili ih izludjuju deca neka menjaju a ne da se lece i iskaljuju bes nad nemocnom decom

  • Platipus1

    21. januar 2021 | 10:20

    Mog sina od 2 godine da ovako vucara i dernja se na njega,glavu bih joj otkinuo odmah,bez obzira na posledice po mene!

  • Nn

    21. januar 2021 | 11:49

    Zakonom obavezne kamere u vrtiću i pristup kamerama roditeljima ili bar nadzornim organima. Problem rešen. Nije pitanje kakvom će kaznom biti kažnjena koja vaspitačica, već kako sprečiti da se to dešava..jer NIKO ne zna šta se dešava u vrtiću, što je jezivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA