Tri klinike KCS izlaze iz kovid sistema i počinju sa prijemom pacijenata koji nemaju koronu

Prve dve klinike zbrinule su oko 1.800 pacijenata tokom dva talasa korona virusa, proletos i jesenas

  • 1
korona virus, koronavirus, lekar, lekari, bolnica Foto: Tanjug/AP

Tri klinike Kliničkog centra Srbije izlaze iz kovid sistema, rekao je za RTS prof. dr Milika Ašanin, direktor te ustanove.

Prof. dr Ašanin je kazao i da je tokom dva talasa korone, veliki broj pacijenata koji su zahtevali kiseoničnu potporu bio zbrinut u dve ustanove KCS, koje sada izlaze iz kovid sistema.

- Klinika za pulmologiju i Klinika za grudnu hirurgiju otpustile su poslednje kovid pacijente, dezinfekcija je obavljena i očekujemo prijem nekovid pacijenata već od danas. Kada je u pitanju Klinika za plastičnu hirurgiju, trenutno je u toku proces dezinfekcije i očekujemo da će početkom sledeće nedelje moći da primi regularne pacijente - rekao je on.

Prve dve klinike zbrinule su, rekao je on, oko 1.800 pacijenata tokom dva talasa korona virusa, proletos i jesenas.

- U pitanju su bili pacijenti srednje teške, i teške kliničke slike, kojima je bio neophodan kiseonik. Ove dve klinike dale su veliki doprinos u lečenju kovid pacijenata - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    23. januar 2021 | 10:10

    Sad ce biti manje pacijenata jer su pomrli vecina od "korone" dok nisu mogli da idu na provere, nisu imali lekove ni terapije za svoje bolesti koje su imali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA