≫ 

Beograd dobija još dva značajna spomenika i oba su za vladare iz loze Nemanjića

Oba vladara značajna su za sam Beograd

  • 38
Spomenik Stefanu Nemanji Foto: ATA Images

Nakon spomenika Stefanu Nemanji, Beograd bi trebalo da dobije još dva značajna spomenika, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je, prilikom obilaska spomenika na Savskom Trgu, uoči otvaranja koje je zakazano za večeras u 20.00 sati, otkrio da će još dva pripadnika loze Nemanjića dobiti svoja obeležja u prestonici.

Najpre će spomenik dobiti despot Stefan Lazarević, koji je po majci pripadao ovoj srpskoj lozi i u vreme čije vladavine je Beograd postao prestonica Srbije, a nakon njega i kralj Dragutin, koji je, kako ističe Vesić, veoma značajan za Beograd.

- Mi se ponekad ponašamo kao da naša istorija počinje od 1804. godine. Međutim, Srbija ima veličanstven srednji vek, koji se mora poštovati i mora se znati. Upravo zato se ovde, na spomeniku Stefanu Nemanji, između ostalog, nalazi i rodoslov Nemanjića, koji naša deca treba da znaju - rekao je Vesić.

Video: Pitali smo građane da li znaju kog datuma proslavljamo Svetog Savu (ANKETA)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    27. januar 2021 | 11:53

    Odvojite malo i za bolesnu decu,sramota da ih lecimo sms porukama.

  • Lola

    27. januar 2021 | 11:38

    Bogu hvala pa se neko setio slavne Srpske istorije i vladara.

  • Djole

    27. januar 2021 | 11:14

    Bogu Hvala , konacno da dodjemo sebi, steta je sto nema krst i sto je na pogresnom mestu... sve ostalo mi je Super , cija god da je ideja Hvala mu...Srbi su konacno progledali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA