≫ 

Teška priča iza slike iz Svratišta: Sestrice se grle, iz siromašne porodice su, čuvaju jedna drugu

Fotografija koja je dirnula srca mnogih

  • 19
Svratište

Foto: Svratište za decu, Beograd

Fotografija dve zagljene devojčice iz Svratišta u Beogradu za kratko vreme lajkovana je više od hiljadu puta. U opisu fotografije stoji da većinu dece u Svratištu čine devojčice, da ih uče kako da brinu o sebi, ali i jedni o drugima.

Kako saznajemo iz Svratišta, reč je o sestricama. Jedna ima nepunih sedam godina, druga pet. Ta mlađa ujedno je i najmlađa u višečlanoj porodici. Ima četiri starije sestre, jedna drugoj do uveta.

Kazali su nam i da dolaze uvek zajedno, navodeći komplimente za njihovo vaspitanje i ponašanje.

- Starije sestre idu u školu. Vrlo su vredne i uredne, lepo se druže. Vrlo su poslušne, vole da dolaze u Svratište. Baš su super deca - opisuju ih ukratko.

Potvrdili su nam i da je reč o deci iz socijalno ugroženih porodica, uz napomenu da Svratište inače posećuju deca koja rade na ulici ili su nekada radila na ulici.

Prethodno, fotografija koja je dirnula mnoge bila je fotografija devojčice iz Svratišta koja ručka pasulj. U zimskim danima zgrejala se i okrepila kuvanom hranom.

Svratište

Foto: Svratiste za decu, Beograd

- Hrana i kupanje, to su nam glavne aktivnosti ovih dana kada nam dnevno dođe preko 100 devojčica i dečaka - napisali su tada na fejsbuk stranici.

Nekoliko dana pre toga jedna od 114-oro dece koji su u nedelju 10. januara došli u Svratište, bila je i devojčica sa kapicom.

Svratište za decu Beograd

Foto: Facebook/Svratište za decu Beograd

Svi koji žele da pomognu, svoje donacije u vidu hrane, odeće, obuće, igračaka za decu... mogu to da učine na dve lokacije u Beogradu: Krfskoj 7a na Zvezdari i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145 na Novom Beogradu.

Video: Šestogodišnja Nađa živi sa babom i dedom u udžerici i ne zna šta znači normalan život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuga

    29. januar 2021 | 12:04

    Drzavo pomozi deci i roditeljima, ne cekaj da mi to uradimo sms porukama jer ne mozemo ni mi sve.

  • Ivan

    29. januar 2021 | 12:30

    Bolje drzava da pomogne nego sto daje 60e u dve rate, sram ih bilo koje ponizenje u kakvom drustvu zivimo!

  • Maki

    29. januar 2021 | 12:15

    Najviše treba pomoći deci kakvim roditeljima oni pomoć uzmu za sebe i opet deca nemaju kozna iz kakvih porodica deca dolaze zato je pre pomoć potrebna deci!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA