≫ 

Pirga se od zime sakrio u kutiji u Zemunu: "Ova kućica mu je sve što ima, ne bacajte je, molim vas"

Nahranite ga ako ga vidite, dobar je i mio pas

  • 37
Pas u Zemunu Foto: Telegraf.rs

Ako budete prolazite zemunskim ulicama ovih dana, možda ćete u jednoj od njih primetiti naizgled običnu kutiju, ali ukoliko zastanete, videćete da to nije bilo kakva kutija, već kućica jednog psa lutalice, koji se tu skriva od predstojećih hladnih, zimskih dana.

Ovaj psić definitivno je baš u Zemunu pronašao i prijatelja - čoveka, koji je bio toliko brižan, da je na samoj kutiji (odnosno kućici) napisao koju reč o životinji.

Pas se zove Pirga. Vakcinisan je, kastriran i čipovan. Zima je, hladno je i ova kućica je sve što ima. Najlepše vas molim da je ne bacate.

Hranu ne bacajte napred već sipajte u činiju. Svako ko ga maltretira biće prijavljen policiji. On je dobar i miran pas. Još jednom vas molim da mu ne bacite kućicu - napisano je zelenim flomasterom na papiru oblepljenom na kutiji.

Zato, ako naiđete na Pirgu ovih dana, sipajte mu hranu u činiju, i pomozite ovom milom psu da ima bar jedan obrok. I nemojte biti loši prema njemu, jer ćete, kako upozoravaju reči sa papira, biti prijavljeni policiji.

Video: Zatvorenici rešili problem pasa lutalica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • mila

    8. februar 2021 | 19:42

    Vama što pišete minus, predložila bih život na ulici, bez vode i leba!

  • Darko

    8. februar 2021 | 19:42

    Mene je komšinica sa tri haskija, prijavila što hranim jednog goluba bez nogica. Kao pada joj seme na nedozvoljeno izgrađenu nadstrešnicu i uzurpirani deo dvorišta. Može da me prijavi još milion puta, ja ću tog jadnička da nahranim. Isto bih tako i svaku jadnu napuštenu životinjicu makar me prijavljivali do kraja života i plaćao kazne. Životinje su mnogo bolje od većine ljudi. Na žalost.

  • Bhm

    8. februar 2021 | 19:44

    Ne moraš da ga udomiš ne moraš ni da ga nahraniš ali ne moras ni da ga šutnes i rasturiš mu tu malu kutiju.Neće to da uradi niko normalan pa ni mangup ali ba žalost hoće neki klinac koji misli da je to smešno ili da će se neka devojčica tome diviti...a neće sigurno.Žrlim ti Pirga neki dom bilo kakav samo da nisi na ulici a i taj koji postavio kućicu nije trebao na sred trotoara već je mogao negde s kraja gde neće biti na prometnom mestu i na videlu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA