≫ 

Najmlađi pacijent na respiratoru u Batajnici ima 31 godinu, bilo i 10 godina mlađih: Sve više žena

Na lečenju se sada nalazi 425 pacijenata

  • 11
Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zbog loše epidemiološke situacije biće otvoreni novi kapaciteti kovid bolnice u Batajnici, rekla je za Politiku Tatjana Adžić Vukičević, direktorka ove ustanove.

Ona je rekla da se broj pacijenata u ovoj ustanovi povećava iz dana u dan, a juče je na bolničko lečenje primljeno 49 građana.

Od danas će na raspolaganju biti dodatnih 40 kreveta, od ponedeljka još 120.

Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Na lečenju se sada nalazi 425 pacijenata - rekla je ona.

Navodi i da je trenutno najmlađi pacijent na respiratoru muškarac star 31 godinu, da je bilo i onih koji su 1999. godište.

Dosta mlađih žena

Kaže da sada u jedinicama intenzivne nege leži dosta mlađih žena, što prethodnih meseci nije bio slučaj.

- Trenutno je dosta žena između 40 i 50 godina, doslo je do porasta broja obolelih upravo među ženama - navodi Adžić i dodaje da je sada broj muškaraca i žena izjednačen.

Ona ukazuje da je za samo nekoliko dana njih 30 prešlo s odeljenja na jedinice intenzivne nege.

- Zdravstveno stanje im se toliko brzo pogorša da je onda bitka za njihov život 70 odsto izgubljena - ističe Adžić Vukičević.

Ona kaže i da ponovo grupišu zdravstvene radnike, jer ponovo sledi regrutacija kadrova koji će raditi u ovoj kovid bolnici.

Video: Za dan zaraženo 1.928 osoba, na respiratoru je 129

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    20. februar 2021 | 11:28

    Kovid bolnica u Batajnici na celu sa direktorkom Tanjom Adzic, prestavlja, jedno otkravljenje u savremenoj medicini. Nista manje od svetskih zdravstvenih ustanova.Bio sam smesten u pomenutoj bolnici krajem decembra prosle godine, 18 dana, izasao u prvoj polovini januara. Verujte, danonocno deluju izuzetno profesionalno, od pomocnih radnika, servirki, medicinskih sestara do vrsnih lekara?! Gledao sam kada je coveku naglo pozlilo, za tren oka stvorilo se osam zdravstvenih strucnjaka, vestackim disanjem vracajuci ga u zivot desetak minuta. U svakom trenutku kontrolisu, kiseonik, krvnu sliku, saturaciju, i komletnu terapiju... svakih pola sata sobe se dezinfikuju i nocu?! Uspistavio sam divan kontakt sa mladim doktorom Filipom, koji mi daje dobre savete iako sam izlecen, kada trebam da primim vakcinu. Zato molim i apelujem, pogotovo na mladju populaciju, poštujte obavezno proklamovane mere zastite, jer pored sebe cuvate i vase bliznje. Osoblju, Bolnici Batajnica sve POHVALE, a DRZAVI, da pod hitno, nagradi kolektiv drustvenim priznanjem. Posebno svima uposlenima bilo gde rade u Kovid sustemu DRZAVA. Da uveca za 50 odsto licni dohodak po casovima provedenim na radu!!?

  • putin

    20. februar 2021 | 11:54

    Narode vakcinisite se ovo je haosss a tek ce da bude haosss ovo je tek pocetak

  • Zorn

    20. februar 2021 | 11:04

    A bilo je i maldih pacijenata.Pa sto niste rekli kada je bilo.Dosadili ste vise samo plasite narod se razboli psihicki vise nego od korone.dosadili ste vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA