Roditeljska neodgovornost? U jednom lokalu zatečeno 150 gostiju, više od 50 odsto je bilo maloletno

- Neki odbijaju da sarađuju. Zatvore se i zaključaju vrata - kaže zamenik načelnika komunalne milicije

  • 4
Korona žurka Foto: Pixabay.com

Pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac otkrio je s čim se sve suočava komunalna milicija tokom "razbijanja" korona žurki i provera lokala i stanova po Beogradu.

- Posla ima, radimo jednu nepopularnu stvar i nepopularni posao. Broj onih neposlušnih i bahatih koji rade van propisanog radnog vremena i ne poštuju mere Kriznog štaba vezani su sigurno za ovaj broj povećanja novozaraženih - istakao je Šekularac.

On je otkrio kako je protekao vikend komunalne milicije.

- Bilo je više od 400 kontrola, sa 24 tima komunalne milicije, koji su zatekli opet prekoračenje radnog vremena, a i veliki broj onih koji ne poštuju ni u toku dana koliko ljudi sme da bude u zatvorenom prostoru - rekao je on. za TV Prva

Šekularac je otkrio i jedan detalj sa korona žurke koji je ih je zaprepastio.

- Jedna nova stvar jeste da smo u jednom lokalu u Savskoj zatekli više od 150 lica, od kojih je više od 50 odsto bilo maloletno. Ovom prilikom apelujem na roditelje kao na odgovorna lica da utiču na njih i barem oni sa svoje pozicije daju doprinos smanjenju širenja virusa.

Šekularac je istakao i da nisu svi voljni da sarađuju.

- Neki odbijaju da sarađuju. Zatvore se i zaključaju vrata, ali mi imamo mehanizme i načine da se i sa tom situacijom izborimo. Jedinica interventne policije nam je velika podrška - objasnio je on.

Takođe, neće kazna stići samo vlasniku ugostiteljskog lokala u kojem su prekršene mere, već isto čeka i svakog gosta koji se tu zatekne bez maske.

- Svakom gostu ćemo pisati kazne za nenošenje maski, više od 250 lica smo u toku vikenda sankcionisali. Kazna je 5.000 dinara, 2.500 ako se plati u roku od 8 dana - zaključio je Šekularac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    23. februar 2021 | 10:52

    Sv strpati u pritvor na 30 dana pa se nece niko nigde okupljati.Ovi pojedinci sto ne postuju nista od mera,prave drugima pakao od zivota.Svima se promenio zivot totalno,dajte da se dovede ovo u normalu,da nastavimo da zivimo kako smo ziveli a ne svaki dan sve vise obolelih i nikada nece biti popustene mere zbog toga.

  • Delta

    23. februar 2021 | 10:45

    A gde su mere sinoc, u NS na keju, ispracaju Balasevica, preko 20000 ljudi, svi jedni do drugih, zgureni, tu nema mera ???

  • Nemanja

    23. februar 2021 | 13:45

    Sto bi bilo ko saradjivao sa vama,nelegalniji ste sto puta od virusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA