U Beogradu kontrolisano više od 300 objekata: Sve je više prostora koji se iznajmljuju za žurke

Najveći broj ugostitelja poštuje mere, ali ima sve više objekata koji nisu ugostiteljski, a koji se iznajmljuju za žurke

  • 0
Restorani kafići zatvaranje mere koronavirus Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Beogradu je tokom prethodne noći kontrola obavljena u više od 300 ugostiteljskih objekata, od kojih u dva nisu poštovane propisane mere za borbu protiv korona virusa.

- Prethodna noć je bila mirna. Imali smo samo dve situacije u smislu da smo ispraznili dva lokala i sankcionisali lica koja su bila odgovorna za rad tih ugostiteljskih objekata - rekao je za Tanjug šef Odseka operativnog centra Komunalne milicije Nenad Lakić i dodao da je jedan od tih lokala ispražnjen u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kada su u pitanju tržni centri, Lakić kaže da se u tim objektima poštuje radno vreme.

Naveo je da se poštovanje propisanih mera kontroliše svakodnevno bez obzira da li je u pitanju radni dan, vikend ili praznik i dodao da u noćnoj smeni na terenu bude između 10 i 20 komunalnih milicajaca, u zavisnosti od kapaciteta u tom trenutku.

Lakić je naveo da najveći broj ugostitelja poštuje mere, ali i ukazuje da ima sve više objekata koji nisu ugostiteljski, a koji se iznajmljuju za žurke.

On je rekao i da nije bilo mnogo slučajeva da objekti ponovo prekrše mere, ukoliko su već bili sankcionisani zbog toga.

- Dešavalo se da je neki objekat u periodu od skoro godinu dana dva ili tri puta bio sankcionisan, ali najčešći slučaj je da ako je ugostitelj jednom bio sankcionisan, da se to više nije ponavljalo - rekao je Lakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA