≫ 

Beograd maltene pust: Ovako izgleda centar grada nakon što su na snagu stupile "vikend mere"

Otkako su u podne na snagu stupile "vikend korona mere", centar srpske prestonice je maltene pust

  • 44

Beograd je ove subote, za razliku od mnogih prethodnih, posle podneva bio maltene pust. Tačno u 12 časova, u skladu sa uvedenim merama, zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, butici, i radnje koje ne drže prehrambenu robu.

Iako građana ima na ulicama u centru grada, slika nije ni približno ista kakva je bila pre nekoliko nedelja, kada su lokali mogli da rade do 20 časova.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije je na predlog Kriznog štaba juče usvojila nove mere za suzbijanje epidemije koje će biti na snazi tokom vikenda.

Danas su u 12 sati ključ u bravu morali da stave brojni trgovinski ali i ugostiteljski objekti. Od podneva pa do ponedeljka u šest sati neće raditi kafići, restorani, knjižare, butici, šoping centri, teretane i slično...

Prehrambene radnje radiće po uobičajenom radnom vremenu do 21 sat. Otvorene će biti i apoteke, omogućena je dostava hrane. Benzinske pumpe moći će da rade po ustaljenom vremenu, ali nakon 12 sati ne mogu da prodaju ništa osim goriva.

Pijace i pozorišta radiće normalno, ali to nije slučaj za bioskope, koji će biti zatvoreni.

Zakazani sportski događaji, utakmice i nastupi svih vrsta biće održani, ali bez prisustva publike.

Kada su u pitanju skijališta, ovog vikenda neće ugostiteljski objekti, a takođe neće biti moguća ni šalterska prodaja hrane. Izuzetak su hotelski kafići i restorani koji tokom vikenda mogu da uslužuju samo goste sa prijavljenim boravkom.

Uvođenje novih mera usledilo je zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije u zemlji.

U protekla 24 sata, korona virus je potvrđen kod 3.519 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 17 pacijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    6. mart 2021 | 15:44

    Zato se na groblje masovno izlazilo bez maske.. I veceras zurke po stanovima..

  • Mila

    6. mart 2021 | 16:01

    Koja glupost da na pumpi ne mozes kupiti cigare, grickalice, vodu. Ti ulazis te ulazis da platis gorivo. Sta je tu sad fora....

  • Buda

    6. mart 2021 | 16:21

    Vetar je, nije prijatno za šetnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA