≫ 

Od jutros ponovo voze tramvaji na Dorćolu: Na stare trase vraćaju se linije 2, 5 i 10

Ono što je novo jeste izmenjen raspored stajališta u Cara Dušana

  • 0
tramvaj/Beograd

Foto: Pixabay

Nakon završetka radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana od jutros ovim potezom ponovo prolaze tramvaji 2, 5, 10, a na staru okretnicu vraća se i 11.

Tako će Dorćolci, pored autobuskih linija 24, 26, 44 i 37, kao i 79, na raspolaganju ponovo imati i ove četiri tramvajske linije.

Linija 2 saobraćaće regularnom, kružnom trasom do Pristaništa, preko Vukovog spomenika i Slavije.

Petica se, takođe, kao i nekad povezivati Ustaničku i Dorćol (Kalemegdan Donji grad).

Na staru trasu vraća se i linija 10 od Kalemegdana do Banjice.

Linija 11 ponovo će koristiti okretnicu Donji grad na Kalemegdanu, međutim, njena trasa ostaje delom izmenjena. Umesto pored Sajma i preko Mosta na Adi, zbog radova na Savskom trgu jedanaestica će saobraćati starim tramvajskim mostom, zatim pored Ušća ka Bloku 45.

Na svoje redovne trase vraćaju se i autobuske linije 24, 26 i 79, a privremena linija 5A (SRC Milan Gale Muškatirović - Vukov spomenik) više neće saobraćati.

Ono što je novo jeste izmenjen raspored stajališta u Cara Dušana.

Stanice više neće biti razdvojene za autobuse i tramvaje.

Uspostavlja se stajalište "Kralja Petra" za tramvajske i autobuske linije: 2, 5, 10, 24, 26 i 79, na poziciji neposredno posle zone raskrsnice sa ulicom Kralja Petra za smer prema ulici Francuska.

Uspostavlja se stajalište "Dorćol (Kneginje Ljubice)" za tramvajske i autobuske linije: 2, 5, 10, 24, 26 i 79 na poziciji neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Dobračina za smer prema ulici Francuska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA