≫ 

Petak buran, vikend bez žurki u Beogradu: "Dešava se da se lokal zatvori u 20h, a žurka počne u 21"

U petak su sankcionisane osobe koje su i ranije pravile žurke po gradu

  • 2
Klub, žurka

Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon što je Komunalna milicija u Beogradu u petak prekinula dve korona žurke, tokom subote i nedelje situacija je bila mirnija i nije bilo žurki, izjavio je danas Ivan Divac, načelnik beogradske Komunalne milicije.

- Petak nam je počeo burno - u 19.30 na Novom Beogradu imali smo uživo muziku u kafiću, 40 ljudi, što je sankcionisano. Ono što je zabrinjavajuće jeste što smo i u petak uveče oko ponoći u Žarkovu, zatekli oko 40 osoba u lokalu sa muzikom uživo - kazao je Divac za TV Pink.

Dodaje da je u slučaju lokala u Žarkovu podneta krivična prijava protiv organizatora, lokal je ispražnjen, a sankcionisani su i svi gosti.

- Subota i nedelja su bili mirniji, nije bilo žurki. Ovo u petak su inače osobe koje su i ranije pravile žurke po gradu, a sada kada su sankcionisane, ne verujem da će ih opet organizovati - naveo je Divac i dodao da su imali saznanja da organizuju žurke, ali su ih sada prvi put zatekli na delu.

Divac kaže i da im se često ponavljaju "apsurdne situacije", kao što je na primer da se zatvori jedan lokal u osam, a potom se napravi žurka u devet.

Ističe da Skadarliju moraju da obilaze celu noć jer može neko da napravi žurku i u ponoć.

Ono što je opasno jesu žurke po privatnim vikendicama jer nema komšiluka, navodi Divac i ističe da tu može da pomogne to što organizatori vole da se "hvale", a za to najčešće koriste društvenu mrežu Instagram.

- Inače, jedini način da pronađemo žurke koje su u vikendicama jesu prijave građana. Poslednjih pet-šest žurki smo na taj način pronašli - kazao je Divac i ponovio da građani mogu da prijave žurke na Beokom servis besplatnim pozivom na telefon 088110011.

Kako kaže, po stanovima u zgradama žurke se ne organizuju u meri u kojoj su očekivali da će biti.

- Kada je krenulo vanredno stanje, komšije su masovno prijavljivale takve skupove, pa su se odlučili za vikendice - navodi Divac.

Kada je reč o kaznama, Divac kaže da se gosti ne kažnjavaju, osim ako nemaju zaštitnu masku, za šta je kazna 5.000 dinara, dok je za organizatore sada predviđena krivična odgovornost što doprinosi da se podigne svest onima koji bi hteli da prave žurke da bi mogli da odu u zatvor i to na period od tri do šest meseci.

Video: Oko 50 osoba dobilo prijave: Kažnjeni gosti još jednog restorana na Novom Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    8. mart 2021 | 11:14

    Svaki vikend,pravimo zurke na vikendici sa po minimum 40 ljudi,a da bude uzitak kompletniji slika izbacimo posle zurke,I svaki put rotiramo po vikendicama,ujedinjeni protiv trulog sistema,ne mozete nam nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA