≫ 

Baloni sa Kalemegdana šalju moćnu poruku: Ovo su saveti žena koje znaju kakva je borba protiv raka

Događaj pod sloganom "Biramo pobedu" simbolično je obeležen ispred Pobednika

  • 0

U susret obeležavanju Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, članice udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno" danas su na Kalemegdenu puštale balone u nebo.

Događaj pod sloganom "Biramo pobedu" simbolično je obeležen ispred beogradskog Pobednika.

Jedna od članica udruženja "Budimo zajedno", Vesna Radovanović kaže da je pozitivno razmišljanje jako bitno, baš kao i podrška porodice. Poručila je svim ženama da redovno idu na preglede.

- Sve što se otkrije na vreme je toliko bezazleno i može da se izleči, za razliku od onoga što se otkrije kasno. I ja sam mislila da se meni to neće desiti, da sam nedodirljiva, ali eto desilo se. Dešava se i mlađima od mene - rekla je za Telegraf.

Domina Spasić, predsednica udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno" bila je jedna od onih koje redovno idu na preventivne preglede, a rak joj je otkriven između dve kontrole. Od njenog lečenja je prošlo 17 godina. Danas vodi kvalitetan život i pomaže svim ženama koje se susreću sa rakom dojke da što lakše prođu kroz proces lečenja.

- Pojam raka je kod nas još tabu tema, a problem lako može da se prebrodi ukoliko se žena na vreme javi lekaru - zaključila je ona.

Video snimak ovog događaja pogledajte na početku teksta.

Video: Otišla u muzej pa na termalnoj kameri videla da ima rak dojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA