Otvoren novi punkt za vakcinaciju u naselju Vojvode Vlahovića

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da ne postoji važniji zadatak i obaveza nego da se u što kraćem roku vakciniše što veći broj građana

  • 1
Otvoreni novi punkt za vakcinaciju u naselju Vojvode Vlahovića Otvoren novi punkt u naselju Vojvode Vlahovića Foto: Beoinfo

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je danas zajedno sa predsednikom opštine Zvezdara Vladanom Jeremićem obišla punkt za vakcinaciju koji je organizovan u Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u naselju Vojvode Vlahovića.

Ona je ovom prilikom istakla da je u Beogradu sa jučerašnjim danom vakcinisano preko 438 hiljada građana što je 31,8 odsto punoletne populacije, a revakcinisano preko 278 hiljada što je skoro 20 odsto punoletne populacije.

- Kada su u pitanju građani stariji od 65 godina, u Beogradu je vakcinisano preko 60 odsto od ukupne populacije te uzrasne dobi. Za ove dve nedelje rada mobilnih punktova koji se otvaraju u različitim delovima grada, do sada je tamo vakcinisano preko osam hiljada građana. Punktovi za vakcinaciju rade svaki dan, kako bi se što veći broj sugrađana vakcinisao - rekla je Stanisavljević.

Ona se osvrnula i na rad kol-centara i dodala da je rad ovih centara od velike pomoći za sve.

- Putem kol-centara koji rade dva meseca do sada, prijavljeno je preko 58 hiljada najstarijih sugrađana. Oni su se na ovaj način prijavili na portal e-uprave i tako se vakcinisali - kazala je Stanisavljević.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da ne postoji važniji zadatak i obaveza nego da se u što kraćem roku vakciniše što veći broj građana.

- Ponosan sam na saradnju koju imamo sa Ministarstvom zdravlja i domovima zdravlja. U proteklom periodu smo na odgovoran način pristupili ovom poslu. Punktovi za vakcinaciju su osim u naselju Vojvode Vlahovića, organizovani i u zdravstvenoj stanici u Malom Mokrom Lugu kao i u ambulanti u Velikom Mokrom Lugu.

Sve je usmereno ka tom cilju da se što više ljudi vakciniše i da se što pre vratimo normalnom životu - rekao je Jeremić.

Predstavnik udruženje građana "Moje naselje" Marko Mladenović istakao je da će zahvaljujući opštini Zvezdara i Domu zdravlja "Zvezdara" vakcinacija biti obavljena u naselju Vojvode Vlahovića.

Za prvi krug prijavljeno je 120 sugrađana.

Video: Kisić Tepavčević: Vakcinacija odlično napreduje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA