Pametni semafori biće i na raskrsnici kod Pravnog fakulteta: Davaće prednost tramvajima

Od danas do 4. aprila novi uređaji ugrađivaće se na semafore na uglu Bulevara i Beogradske ulice

  • 1
Semafor Foto: Pixabay

Novi uređaji za adaptivno upravljanje saobraćajem na raskrsnici kod Pravnog fakulteta biće postavljeni danas i tokom vikenda. Na semaforima će biti instalirani i senzori koji će omogućiti brži prolaz tramvaja kroz raskrsnicu, pišu Novosti.

Iz Sekretarijata za saobraćaj apeluju na vozače da ovuda voze oprezno, ali i da imaju razumevanja za gužve

Da semafori u Bulevaru kralja Aleksandra rade potpuno nesinhronizovano ovih dana primećuju Beograđani koji ovuda svakodnevno prevoze. Zato je "Beokomu" stiglo nekoliko prijava i molbi da se problem reši.

- Semafori od Takovske do Smiljanićeve nisu sinhronizovani. Zaustavlja skoro svaki sledeći semafor, kada prethodni da znak za zeleno svetlo. I tako nekoliko dana - žali se Oliver R.

Ovde su od početka sedmice do četvrtka uređaji instalirani na raskrsnicama Bulevara sa ulicama Desanke Maksimović i Svetozara Markovića. Od danas do 4. aprila novi uređaji ugrađivaće se na semafore na uglu Bulevara i Beogradske ulice.

Iako je bilo najava da bi sistem za adaptivno upravljanje kod pravnog trebalo da bude instaliran u prvoj polovini januara, loše vreme i sneg odložili su ovaj posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA