Lončar o studentima koji su pravili veliku žurku: Siguran sam da su svesni da je to bila greška

Kaže da su studenti izuzetno ozbiljni i da je važno što ne zagovaraju stav da neko ne treba da se vakciniše

  • 7
Krizni štab Foto: ATA Images

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas, povodom okupljanja više hiljada studenata kada su proslavljali svoj dan 4. aprila, da je to bio trenutak opuštanja, ocenjujući da je siguran da su i oni svesni da je to bila greška u uslovima epidemije.

On je nakon sastanka sa predstavnicima studenata sa Beogradskog univerziteta poručio da će se dodatno raditi sa studentima kako bi im ukazali da takve stvari ne smeju sada da se dešavaju.

- Kada se bude vakcinisao dovoljan broj ljudi onda ćemo biti u situaciji da pravimo te proslave i žurke. Bilo je, desilo se, ne opravdava niko, ali to je naša omladina, svi smo bili u njihovim godinama, pa ne možemo sad mnogo da osuđujemo - rekao je Lončar odgovarajući na pitanje novinara.

Kaže da su studenti izuzetno ozbiljni i da je važno što ne zagovaraju stav da neko ne treba da se vakciniše.

- Oni žele da gledaju u budućnost i na nama je da ne damo preveliki značaj onima koji su se najurednije vakcinisali, a šire paniku da ne treba neko da bude vakcinisan. E to je bruka i sramota i u ozbiljnoj državi treba da se najstrože kazne - poručio je Lončar.

Dodao je da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali da nije u redu da se iznose stavovi bez ijednog dokaza, ukazujući da oni nemaju argument da je bilo koja vakcina štetna.

- Time ugrožavaju zdravlje i živote ljudi. To država ne može da dozvoli - istakao je ministar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA