• 2

Počinje rekonstrukcija šetališta Lazaro Kardenas u Bloku 44: Imaće igrališta, teretanu na otvorenom

, Telegraf

Šetalište u dužini od 4.5 kilometara spaja novobeogradske blokove 44, 45 i 70

  • 2

Posle rekonstrukcije novobeogradskog šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 45, danas se nastavlja rekonstrukcija u Bloku 44, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Šetalište "Lazaro Kardenas" u dužini od 4.5 kilometara spaja novobeogradske blokove 44, 45 i 70.

- Rekonstrukciju ovog šetališta predložio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je odrastao u ovom kraju - rekao je Vesić.

U okolini šetališta živi oko 40 hiljada ljudi.

- Kada smo 2019. godine počeli sa radovima, Vlada Srbije je za tu namenu dala 300 miliona dinara. Do sada je uloženo skoro 450 miliona dinara u rekonstrukciju, jer je dodatnih 150 miliona obezbedio Grad Beograd. Grad će finansirati radove i u bloku 70. Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45 i sada je tu šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom, zasađeno je 235 novih stabala i postavljene 152 nove klupe. Sada je ovo najlepši park u ovom delu Novog Beograda u koji dolaze deca i iz drugih delova grada - istakao je Vesić.

Kako je naveo, biće urađeno novo dečje igralište, rekonstruisaće se četiri postojeća, uradiće se i teretana na otvorenom, saobraćajni poligon, sanacija košarkaškog terena, kao i teren za boćanje. Biće zasađena i 53 nova stabla.

- Ukupno će to vredeti oko 150 miliona dinara i svi ti radovi trebalo bi da budu završeni do 15. decembra. Istovremeno radimo na projektu rekostukcije šetališta u Bloku 70, gde bi radovi trebalo da krenu na proleće 2022. godine nakon čega će čitavo šetalište "Lazaro Kardenas" biti završeno - naveo je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je istakao da je posebno ponosan jer čitavu rekonstrukciju izvodi gradsko preduzeće "Zelenilo - Beograd".

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    Baš lepo. Isto tako bi bilo lepo da se izmesti dalekovod koji se proteže od Toplane na Novom Beogradu, preko Bloka 70, pored osnovne škole i Bloka 64. Poznato je da dalekovodi emituju jako elektromagnetno zračenje koje nije dobro po zdravlje ljudi, pa opet eto, dalekovod stoji ispred stambenih zgrada, poslovnih lokala, osnovne škole... Čisto kažem. Kao tema za razmišljanje.

  • Ban.Kar

    Šteta što nije odrastao u Banatskom Karlovcu možda bi se setio pa naložio uređenje centra i otvaranje nekog pogona da ljudi rade a ne da lutaju kao zombiji i gledaju kako da prežive. Nekada mesto sa jakim firmama u oblasti mesne industrije, poljoprivrede, stočarstva, proizvodnjom građevinskog materijala, stolarskom firmom i td. postalo je pustoš jer je sve uništeno i rasprodato. Ali šta da se radi Beograd je bitan a ostali ko vas hebe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima