Vesić obišao kandidate za komunalne milicionere u Kuli: Uvek moraju da se ponašaju odgovorno

Vesić je podsetio da će se oni koji prođu obuku priključiti postojećim milicionerima, kojih trenutno ima 320, i brinuti o komunalnom redu u Beogradu

  • 4
KULA OBUKA KOMUNALACA VESIC

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Nastavni centar "Kula", u kojem se održava obuka za 92 kandidata za beogradske komunalne milicionere. Obilasku ovog centra prisustvovali su i vršilac dužnosti sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac, kao i v. d. podsekretara sekretarijata Đorđe Vukajlović.

Zamenik gradonačelnika je sa saradnicima posetio informatički kabinet, učionice, smeštajne kapacitete centra i razgovarao sa kandidatima na obuci. Vesić je podsetio da će se oni koji prođu obuku priključiti postojećim milicionerima, kojih trenutno ima 320, i brinuti o komunalnom redu u Beogradu.

- Na konkursu koji je Grad Beograd raspisao pre nekoliko meseci i gde smo tražili 150 komunalnih milicionera, ukupno smo primili 98, kriterijumi su bili strogi, a šestoro ih je zbog težine obuke i drugih razloga, odustalo. Ovih 92 kandidata sledećeg petka imaće završne ispite i svi koji polože dobiće ugovor o radu i postati komunalni milicioneri - kazao je Vesić.

On je podsetio da je u toku još jedan konkurs za prijem njih 50.

- Grad Beograd imaće, znači, više od 450 komunalnih milicionera, a do kraja godine imaćemo još jedan konkurs. Ovo radimo zato što ćemo u svim našim prigradskim opštinama osnovati stanice komunalne milicije i pojačati njihov rad na rekama. Dobiće jedan moderan rečni čamac, imaće i nove moderne uniforme koje ni po čemu neće zaostajati za opremom koju imaju njihove kolege u vodećim gradovima Evrope. Mi želimo da imaju najbolju opremu jer rade za dobro građana - kazao je zamenik gradonačelnika.

U obraćanju kandidatima na obuci, Vesić je izrazio zadovoljstvo na dobrom radu i podsetio ih da su oni prvi kontakt građana s lokalnom samoupravom i da moraju da se uvek ponašaju odgovorno.

- Oni će biti tu da štite zakon, građane od onih koji su bahati, a sa druge strane da građani u njima vide zaštitu. Oni su deo ukupnog sistema bezbednosti, radiće zajedno sa MUP-om koji će u Beogradu veoma brzo, po rečima ministra Vulina, kompletirati ceo program "policajac u zajednici", što znači da ćemo ponovo dobiti pozornike na beogradskim ulicama. Oni će, zajedno sa komunalnom milicijom činiti prvi prsten u sistemu bezbednosti, imati prvi kontakt sa ljudima, dolaziti do informacija i biti oni koji najviše mogu da im pomognu u rešavanju svakodnevnih problema. Beograd se širi, naš plan je da imamo mnogo više komunalnih milicionera jer postoje naselja koja ih nikada nisu videla. Zato ćemo se truditi da na pravi način zaštitimo građane i komunalni red u gradu - naglasio je Vesić.

Ivan Divac izrazio je zadovoljstvo što je Grad Beograd prepoznao kvalitet i potrebu za postojanjem i unapređenju rada Komunalne milicije naročito tokom epidemije korona virusa.

- Svedoci smo da u poslednje tri godine raste poverenje građana u komunaln miliciju i da ona rešava ozbiljne komunalne probleme, poput nelegalnih taksista u Beogradu, rešavanje problema buke i drugih problema. Radimo na unapređenju rada komunalne milicije, njenom opremanju i broju, lično sam zadovoljan stepenom obučenosti koji sam danas video u nastavnom centru i očekujem da se taj kvalitet prepozna i na gradskim ulicama. Naša saradnja sa MUP-om je veoma dobra, prošle godine 62 polaznika su završila obuku, oni već rade i nemam dilemu da će i ovi, budući pripadnici komunalne milicije pomoći podizanju ugleda Grada Beograda - kazao je Ivan Divac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    11. april 2021 | 14:24

    Izgleda da ce biti vise tih raznih policija milicija nego stanovnika,ko ce te sve uhljebe nahraniti

  • Raspucin

    11. april 2021 | 14:49

    Da nije ove korone ne bi se ni bilo za njih, a i opet koliko vidim policija zavrsi sav posao a milicioneri se samo pojave na tv i napisu kaznu, bas obiman posao

  • Dejan

    11. april 2021 | 22:06

    Права ствар за наш град, хвала свим комуналним милиционерима који свој посао раде часно и одговорно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA