≫ 

Deki iz Beograda pozlilo, nije imao ni dinar, ali veruje u ljudskost. To je ovog puta bilo dovoljno

Deka kaže da je izašao u šetnju, pripala mu neka muka, on seo na klupu i u tom trenutku spazio bolnicu i odlučio da uđe

  • 4
Deda, starac

Foto: Shutterstock

Beograđanka Sanja na svom Tviter profilu podelila je iskustvo koje ju je iznenadilo na najlepši mogući način i pokazalo joj da i dalje postoje dobri ljudi koji savesno obavljaju svoj posao.

Naime, Sanji je zazvonio telefon, a na ekranu se pojavio nepoznat broj. Kada se javila, shvatila je da je zovu iz jedne privatne klinike. Rekli su da je njen deda (85) bio na pregledu. Ostala je šokirana jer je, kako je napisala, "deda blago dementan i ne ide nigde sam, a kad je frka zove".

Iz klinike su joj rekli da su uradili preglede, da je sve u redu, ali su ipak posavetovali da ode u Urgentni centar. Dodali su da deda kod sebe nije imao novca.

 

"Zovemo dedu na mobilni i fiksni više puta, telefoni zvone do kraja, deda se ne javlja. Sad ja zovem kliniku. Javlja se žena, objašnjavam joj sve ispočetka. Ona traži dedu u bazi podataka, nalazi ga. Kaže da ostanem na vezi dok ne sazna nešto više. Saopštava mi šta su mu od analiza uradili za nula dinara i da je deda otišao pre sat vremena", napisala je Sanja.

Dok se spremala da ode u Urgentni centar, kada je ponovo zazvonio telefon. Ovog puta zvao ju je deda.

"Kaže, izašao je u šetnju, pripala mu neka muka, on seo na klupu i u tom trenutku spazio bolnicu i odlučio da uđe. Kaže da su ga lepo dočekali i uradili mu dosta pregleda, da se dugo zadržao i da je sad sasvim dobro, izuzev što ga grebucka grlo, pa ne zna da li sme da popije kiselo mleko", dodala je.

 

Sanja je bila prijatno iznenađena, ne samo zbog toga što su se lekari na klinici pobrinuli za njenog decu, već i zato što ni u jednom momentu nisu zatražili novac za preglede. Kako kaže, zvali su na broj telefona koji je ostavio, misleći da je njegov, da bi čuli kako je.

Ovaj potez medicinskih radnika, kojima je, kao što bi i trebalo da bude, na prvom mestu dobro stanje pacijenata, oduševio je korisnike društvenh mreža. Kako kaže Sanja, dedu nije bilo sramota da kaže da nema novca jer on "veruje u ljudskost".

Video: Muškarcu pozlilo u autobusu, putnici i vozač ga izneli i samo ostavili da leži na ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    13. april 2021 | 06:12

    Teska je starost. Ovaj slučaj je human. Dok treba sve je dobro a kada netreba i kad si nemocan svi izbegavaju kontakte. Tuzno ponizno ali istinito. Svima zelim da dozive duboku starost. Mlad starom neveruje. Kao da nece doci u ovu poziciju zivotnog doba. Doslo neko cudno vreme samozivosti. Vreme je novac to je geslo danasnjice.

  • Ok

    13. april 2021 | 02:36

    A kome su dostavili racun kasnije? Pogotovo ta "firma"?

  • ZVEZDA

    13. april 2021 | 02:25

    Lepo od njih... a ti? Jesi li odnela naknadno novac za preglede? Pitam samo kad već pričamo o ljudskosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA